70 doları bayıl, adam sansınlar!

70 doları bayıl, adam sansınlar!

admin
admin
23 Eylül 2020 Çarşamba 07:28
70 doları bayıl, adam sansınlar!

Vedat REFAYELİ

Bu THY de çok oluyor ama!

Sizi bilmem ama ben bugüne kadar Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı ile Erzurum’dan İstanbul’a gidiş bilet fiyatlarının yüksekliğine alıştım ama bir kedinin, hem de 3 aylık bir kedinin 70 dolara uçmak zorunda kalışını ilk defa duyuyorum!

Evet..

Geçtiğimiz hafta içinde İstanbul’a ablasını ve çocuklarını uçakla göndermek için THY’den bilet almak isteyen bir arkadaşım, yanlarındaki 3 aylık kediden de 70 dolar istenmesi üzerine kara yolculuğunda karar kıldı.

Bir süreden beri var olan bir uygulamaymış, THY’nin uçağında Erzurum’dan İstanbul’a yavru da olsa bir kediden 70 dolar ücret isteniyormuş.

Yurt dışı olursa bu fiyat 300 dolarmış.

70 dolarlık bu fiyatı elbette ki çok bulan arkadaşım, ablasını ve çocuklarını, beraberlerindeki 3 aylık Kaymak’ı da yanına alarak araçla İstanbul’a götürmek zorunda kaldı.

Dedim ya, kedi ve köpek gibi evcil bir hayvanım olmadığı için hiç bilmezdim bu fiyatı, en yakın arkadaşlarımın başına geldiğini duyunca öğrenebildim ancak.

Erzurum’dan İstanbul’a uçuş ücretlerinin yüksekliğini bir şekilde biliyor ve bu duruma alışmıştık.

Ama minnacık bir kediden hem de Türk parası olarak 550 lirayı bulan bir ücret istenmesi karşısında şaş kaldım, şaşa kaldım.

Bir insandan farksız, aynı fiyat uygulanıyor ki, bir defa bu çok ilginç.

Bunu niye yazdım, bir şey yok, sadece bilin istedim!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKediTHY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.