66 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Erzurum’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 66 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

09 Şubat 2013 Cumartesi 11:49
66 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden edinilen bilgiye göre, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum’da 66 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber oldu.

EN SOĞUK İL KARS

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, dün gece bölgede en düşük hava sıcaklığı eksi 17 derece ile Kars’ta yaşanırken. Erzurum’da eksi 7, Erzincan’da 6, Ağrı’da eksi 15, Iğdır’da 0, Ardahan’da ise eksi 15 olarak kaydedildi. Bugün bölgede beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise Erzurum’da 4, Erzincan’da 11, Kars’ta eksi 2, Ağrı'da 3, Iğdır’da 8 ve Ardahan’da eksi 4 derece olarak tahmin ediliyor.

Bu arada Erzurum il merkezinde kar kalınlığının 25 santimetreye kadar ulaştığı belirtilirken, Palandöken Kayak merkezi’nde ise kar kalınlığının 93 santimetre olduğu bildirildi.

ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgenin orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına girdiğini belirterek, bölgede havanın az bulutlu açık zamanla parçalı bulutlu akşam saatlerinde ise zaman zaman az bulutlu ve açık olmasının beklendiğini dile getirdiler. Sabah ve gece saatlerinde sis ve don beklendiğini kaydeden yetkililer, rüzgarın değişik yönlerden hafif ve zaman zaman etkili olmasının beklendiğini kaydettiler.

Hava sıcaklıklarındaki artışın çığ tehlikesi oluşturacağını ifade eden yetkililer vatandaşları muhtemel çığ olaylarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardılar.

345 HASTA KURTARILDI

Ayrıca İl Kriz merkezi Başkanlığı’nda 2012-2013 kış sezonu içerisinde bugüne kadar 345 hastanın kurtarılarak kent merkezindeki sağlık kuruluşlarına getirildiği bildirildi. Kurtarılan hastalardan 100 tanesi kar üstü araçlarla il merkezine ulaştırılırken, 245 hastanın ise yol açmak suretiyle sağlık merkezlerine getirildiği açıklandı.

KAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

Kar yağışı sonrası il merkezindeki ise Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerince karla mücadele çalışması başlatıldı. Cadde ve sokaklarda biriken karlar kamyonlara yüklenerek il merkezi dışına taşınıyor.

Editör

Son Güncelleme: 09.02.2013 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.