61 ENGELLİYE AKÜLÜ ARAÇ HEDİYE EDİLDİ

Erzurum'da yürütülen Engellilerimizin Engelini Birlikte Kaldıralım Projesi kapsamında düzenlenen bir programda, polis okulu öğrencileri, bir saatliğine görme işitme, bedensel ve zihinsel engelli rolü yaptı.

04 Aralık 2013 Çarşamba 15:17
61 ENGELLİYE AKÜLÜ ARAÇ HEDİYE EDİLDİ
Programda, 61 engelliye akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı. 

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın himayesinde Polis Meslek Yüksekokulu personeli eşleri ve Erzurumlu kadınların desteği ile 61 engelliye akülü araç dağıtıldı.

PMYO'da, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programa gelen engelli davetlileri, polis okulu öğrencileri tekerlekli sandalyeyle salona taşıdı. Engellilerle yakından ilgilenen polis adayları, onları daha iyi anlayabilmek için görme, işitme, zihinsel ve bedensel engelli olarak sahneye çıkıp konser verdi. Farkındalık oluşturma ve engellilerin toplumsal hayatta sorunlarına dikkat çekmek amacıyla polis adayı öğrenciler engelli kıyafeti, aksesuar ve tiplemeleri ile gösteri sundu. Aynı öğrenciler davetlilere Türk Halk Müziği konseri verdi. Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencilerinin Kafkas halk oyunları gösterisinin ardından Vali Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, engellilerin topluma emanet olduğunu belirten bir konuşma yaptı. Altıparmak, engellilere acımak yerine onların önünü açacak tedbirlerin alınmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin'in eşi araştırmacı yazar Emine Şahin ise, 3 haftalık bir kampanya sonucunda 61 akülü araç aldıklarını dile getirdi. Şahin, engellilerin varlığının topluma yük ve eziyet olmadığını kaydetti.

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe ise böylesine özel günlerin dar bir zamana sıkıştırılarak geçiştirilmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti. Toplam nüfusun 12.29'unu engelli bireylerin oluşturduğunu ifade eden Efe, bu rakamın küçümsenecek ve göz ardı edilecek bir rakam olmadığını söyledi.

Programda 61 engelliye akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Editör

Son Güncelleme: 04.12.2013 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe Berk 2014-10-13 22:48:08

Ben 7 yıl dışarıya çıkamadım oyüzden sizden akülü araç istiyorum eyer getiriseniz cok sevinirim adresim istanbul kanarya sülü cd Akbaba sokagi