5 AYDA 10 MİLYON KARDA ERİDİ

Büyükşehir Belediyesi, 230 personel ve 40 iş makinesi ile şehri teslim alan yoğun kardan temizlemek için aylık ortalama iki milyon harcıyor.

14 Mart 2012 Çarşamba 09:55
5 AYDA 10 MİLYON KARDA ERİDİ
ErzurumBüyükşehir Belediyesi'nin bu kız sezonunda geçen 5 aylık sürede toplam 10 milyon lira harcadığı öğrenildi.
Son yılların en sert kış aylarını geçiren Erzurum'da bir taraftan Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Özel İdare Genel Sekreterliği ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da Büyükşehir Belediyesi ise şehir merkezindeki karları temizlemeye çalışıyor. Ana arteller ve ara sokaklardaki yoğun karı biran evvel şehir dışına çıkarmaya çalışan büyükşehir belediye ekipleri, 40 iş makinası ve 230 personel ile vardiyalı olarak gece gündüz demeden mesai yapıyor. Karla mücadele için ayrıca 5 bin ton tuz ve taş tozunun harcandığı bildirildi
5 AYDA 10 TRİLYON HARCANDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, karla mücadele için aylık olarak ortalama 2 milyon lira harcama yaptıklarını belirterek, sadece bu kış sezonunda geçen 5 aylık sürede 10 milyonun üzerinde kar temizliğine harcandığını bildirdi.
Başkan Küçükler, şehri teslim alan yoğun kar nedeniyle bu sezon adeta Fen İşleri ekiplerini seferber ettiklerini ve 24 saat aralıksız çalışıldığını açıkladı. Bu kış sezonunda ilkkez şehir merkezinde rotatif kar temizleme aracı kullandıklarını da hatırlatan başkan Küçükler, karla mücadele çalışmalarında 40 iş makinesi ile 230 personelin görev aldığını söyledi.
Başkan Küçükler, bu kış sezonunda 5 bin tonda tuz ve taş tozunun karla mücadele için kullanıldığını da kaydederek, kışın kalan kısmında da temizliğin devam edeceği için maliyetin daha da artacağını sözlerine ekledi.
ROTATİFLE ZAMAN KAYBI ÖNLENDİ
Geçen yıllar ancak bu yılilkkez kar temizliğinde kullanılan rotafik kar temizleme aracı ile zaman kaybınında önlendiğini ifade eden başkan Ahmet Küçükler, "Geçtiğimiz yıl aldığımız rotatif aracı ilk kez bu kış kullandık. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle yapılabildiği ana arterlerde çalıştırılan rotatif, karla mücadele çalışmalarımıza büyük bir ivme kazandırdı. Kar temizliği için gerekli araç ve gereçlerle birlikte tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Karla mücadele çalışmalarımızda yoğunluğu ana arterlere verdik. Önceki yıllarda ana arterlerde toplanan kar, kepçeler aracılığıyla kamyonlara yükleniyor, daha sonra şehir dışına taşınıyordu. Ama artık rotatif sayesinde hem zamandan hem de iş gücünden kazandık. Böylece ağır iş makinesi olan kepçelerin çalışma sırasındaki trafikte yaşanan aksaklıklarda ortadan kalkmış oldu." diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 14.03.2012 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.