496 KİŞİYE ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI

Erzurum’da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü verilerine göre, özürlü kimlik kartı sahibi sayısının 496 kişiye ulaştığı bildirildi.

14 Mart 2011 Pazartesi 13:24
496 KİŞİYE ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI
Özürlü kimlik kartı için yapılan başvuruların anında değerlendirmeye alındığını ve istenen evrakın hazır olması durumunda söz konusu kartın başvurunun yapıldığı gün içerisinde verilebildiğini kaydeden belirten, kentte Genel Müdürlük aracılığıyla 25, İl Müdürlüğü tarafından da 471 kişiye özürlü kimlik kartı verildiğini söyledi.
Öte yandan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, 2011’i kurumsal olarak hamle ve yatırım yılı ilan ettiklerini kaydeti. Korunmaya muhtaç çocuklara yönelik çok sayıda sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi ile sosyal bakım, ve rehabilitasyon merkezleri yapmak için girişim başlatıldığını ifade eden yetkililer, 6 bin 213 metrekarelik 6 arsanın kuruma tahsisinin yapıldığını söyledi.
Korunmaya muhtaç çocuklara daha iyi ve kaliteli yaşam hizmeti sunabilmek için tahsisli yeni araziler üzerine TOKİ ile birlikte sevgi evleri, 50 kapasiteli erkek yetiştirme yurdu, 100 kapasiteli kız yetiştirme yurdu ve çocuk yuvası, 72 kapasiteli engelsiz yaşam merkezi ile 40 kişilik sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezinin yaptırılacağını anımsatan yetkililer, projelerin yapımına bu yıl içerisinde başlanacağını belirtti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.