42 YILDIR ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANLIĞINI YÜRÜTÜYOR

Hüseyin Akal, 43 yıldır Doğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanlığını yürütüyor.

04 Mayıs 2013 Cumartesi 15:12
42 YILDIR ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANLIĞINI YÜRÜTÜYOR
Akal, Kooperatifin Palan Otel'de düzenlenen olağan kongresinde, güven tazeleyerek 4 yıllığına daha yeniden bu görevde güven tazeledi. 

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Tunceli, Kars, Ardahan ve Ağrı illerinin bağlı bulunduğu Doğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği'nin 43. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Doğu Esnaf ve Kefalet Kooperatifi'nin Erzurum'da kurulduğu 1970 yılından bugüne kadarki 43 yıllık sürede başkanlık görevini yürüten Hüseyin Akal (66), kongrede karşısına başka aday çıkmadığı için yeniden bu göreve seçildi. Delegelerin tamamının oyu ile yeniden başkanlık görevine seçilen Akal, "Sizler faaliyetlerimizi böyle ibra ettikçe ben de sizlere ömür boyu hizmet edeceğim. Yaklaşık yarım asırdan bu yana şahsıma göstermiş olduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Görevimi en iyi şekilde bugüne kadar yaptım, bundan sonra da Allah ömür verdiği müddetçe yapmaya devam edeceğim." dedi.

Kongre divan başkanlığı yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Genel Başkanvekili Murat Gümrükçü, 70 delegenin oy kullandığı seçim sonrasında, "Sayın Başkanımıza Allah uzun ömür versin. Daha uzun yıllar onu bu görevinde görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kongrede yönetim adına açıklama yapan Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sekmenli de esnafın geçen yılı ekonomik sıkıntı içerisinde geçirdiğini ileri sürdü. Sekmenli, yıl içerisinde kredi faiz oranlarının düşmesinin beklendiğini de dile getirerek, "2012 sıkıntılı geçti. 2013'ten umutluyuz." diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 04.05.2013 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.