41'İNCİ GÖLET TORTUM'A

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2016’nın 41’nci göletini Tortum’da yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, il genelinde yaptığı tarımsal altyapı çalışmalarıyla çiftçilerden tam not aldı.

admin
admin
13 Ekim 2016 Perşembe 09:15
41'İNCİ GÖLET TORTUM'A
Büyükşehir Belediyesi üç yılda hayvan içme suyu ve tarımsal sulama tesisi olmak üzere 116 sulama tesisi yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan bu tarımsal alt yapı çalışmalarının kırsalda ve kent merkezinde yaşayan vatandaşlarımızdan takdir gördüğünü ifade etti. Sekmen, “Doğada kaybolan suların depolanması ve daha sonra kullanılması açısından göletler büyük önem arz etmektedir. Kaybolan suların depolanması ile birçok mahallemizin tarımsal sulama ve hayvan içme suyu sıkıntısını çözmüş bulunmaktayız. Görsel güzellikleriyle de göz dolduran göletlerimiz, Erzurum’un yaban hayatına da katkıda bulunmaktadır. Şehrin adeta doğa harikaları haline gelen göletlerimiz,  halkımızın da büyük beğenisini toplamıştır” şeklinde konuştu.
TARIM VE HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİNDE LİDER BİR KENT OLACAĞIZ
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un tarım ve hayvancılığa yapılan yatırımda lider bir kent olacağını bildirdi. Sekmen, şöyle devam etti: “Bölgede 41’ncisini yaptığımız göletin çalışmaları devam ediyor. Çiftçilerimiz, 2016’daki gölet çalışmalarını görünce ‘41 kere maşallah’ diyor. Erzurum’da Büyükşehir Belediyemiz ekiplerince bizatihi yapılan bu çalışmalarla tarımsal altyapımıza önemli katkılar sunduk. Gölet ve tarımsal sulama çalışmalarımız 2017’de katlanarak devam edecek. Ülkemizde, tarım ve hayvancılık sektöründe hak ettiğimiz konuma yeniden ulaşarak, tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımda lider bir kent olacağız. Bu alanda bölgede yapılan çalışmalarla bir ilke imza attık. Sadece 2016’da tamamlanan 40 göletin yanı sıra 41’nci göletin yapımı da devam ediyor. Şuan diğer illere örnek olduk. 2016 yılı yatırım planlamasına göre her ilçeye 2’şer gölet yapıyoruz. 4 göletin de bakım ve onarımı yapıldı.”
2016 YILINDA İLÇELERİMİZE YAPILAN GÖLETLER
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2016 yılında şu yerleşim yerlerine gölet yapıldı: “Aşkale Dereköy Mahallesi, Aşkale Küçükova Mahallesi, Aziziye Demirgeçit Mahallesi, Çat Yavi Mahallesi, Çat Karaşeyh Mahallesi, Hınıs Söğütlü Mahallesi, Hınıs Yelpis Mahallesi, Horasan Mollamelik Mahallesi, Horasan Kırık Mahallesi, Horasan Yazılı Mahallesi Kiğılı Mezrası, İspir Zeyrek Mahallesi, İspir Ortaören Mahallesi, İspir Çakmak Mahallesi, Karaçoban Erenler Mahallesi, Karaçoban Gündüz Mahallesi, Karaçoban Molladavut Mahallesi, Karayazı Karşıyaka Mahallesi, Karayazı Göllüçimen Mahallesi, Köprüköy Ilıcasu Mahallesi, Köprüköy Savatlı Mahallesi, Narman Camikebir Mahallesi (merkez), Narman Kuruçalı Mahallesi, Oltu Çengelli Mahallesi, Oltu Toprakkale Mahallesi, Palandöken Toparlak Mahallesi Nebi Mezrası, Palandöken Güzelyurt (Tanbura) Mahallesi, Pazaryolu Akbulut Mahallesi, Pazaryolu Gülçimen Mahallesi, Şenkaya Paşalı Mahallesi, Şenkaya Evbakan Mahallesi, Şenkaya Şenpınar Mahallesi, Tekman Düzyurt Mahallesi, Tekman Çukuryayla Mahallesi, Tortum Çiftlik Mahallesi, Tortum Kaledibi Mahallesi, Yakutiye Kösemehmet Mahallesi, Yakutiye Kırkgözeler Mahallesi, Yakutiye Söğütyanı Mahallesi, Yakutiye Ortadüzü Mahallesi, Yakutiye Muratgeldi ve Kırmızıtaş Mahallesi.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.