400 İZCİ DEDELERİNİN MEZARLARI ÜSTÜNDE BİRİKEN KARLARI TEMİZLEYEREK DUA ETTİLER

Türkiye İzcilik Federasyonu’nun bu yıl “Dedeciğim Ben Geldim” sloganıyla 9.sunu gerçekleştireceği Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı için izciler yola çıktı.

23 Aralık 2013 Pazartesi 13:48
400 İZCİ DEDELERİNİN MEZARLARI ÜSTÜNDE BİRİKEN KARLARI TEMİZLEYEREK DUA ETTİLER
Erzurum Kars Kapı Şehitliğini ziyaret eden 400 izci dedelerinin mezar üstünde biriken karları temizleyerek dua ettiler. 

Yakutiye Belediyesi üstündeki rölyef önünde temsili yürüyüş yapan izciler, daha sonra şehir turu atarak slogan attılar. Türkiye'nin dört bir yanından toplam 400 izcinin dedelerini ve şehitleri anmak için burada bulunduğunu belirten Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, "9 yıldır Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampını gerçekleştiriyoruz. Bu yıllar içerisinde çok değişik hava soğukluklarıyla karşılaştık. Eksi 45 gibi. İzcilerimiz Sarıkamış harekatında olduğu gibi faaliyete başlamak üzereler. O dönemde askerlere çocukların gıda taşımasını konu alan hadise canlandırılacak. Daha sonra ise buraya Rumeli’den gelen Bekir Bey’in şehitliği ziyaret edilecek. Ardından da gaziler köyüne hareket edilecek. Gaziler köyünde bulunan Enver paşanın karargahında çocuklarımız kalacak. Filistin, Makedonya gibi farklı ülkelerden gelen izcilerimizde burada bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 23.12.2013 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.