3. YAŞ GÜNÜNÜ 112 ÇALIŞANLARIYLA KUTLADI

Doğumundan on gün sonra rahatsızlanarak 112 Acil Servis doktorları tarafından hayata tutunan Haşim bebeğin ailesi, çocuklarının üçüncü yaş gününü 112 Acil Komuta Merkezi’ndeki doktor ve hemşirelerle birlikte kutladı.

07 Eylül 2013 Cumartesi 13:44
3. YAŞ GÜNÜNÜ 112 ÇALIŞANLARIYLA KUTLADI
Yaklaşık üç yıl önce dünyaya gelen Ahmet Haşim Taş isimli bebeklerinin, doğumundan on gün sonra solunum yollarından rahatsızlanıp kalp atımı yavaşlamasıyla 112 Acil Servisi arayarak yardım isteyen aile, üçüncü doğum gününü çocuklarının hayata tutunmasını sağlayan doktorlarla birlikte kutladı. 15 Eylül 2010 tarihinde gece saat 00:22’de telefonla 112 Acil Servisi telefonla arayan minik Haşim’in annesi, ağlayarak bebeğinin nefes alamadığını ve morarmaya başladığını söyleyerek yardım istedi. 112 Acilde görevli eleman, bölgeye en yakın 112 Ekibini yönlendirerek iki dakika içerisinde belirtilen eve ulaşmasını sağladı. 112 Acil Servisinde görevli doktor ve hemşireler, 10 günlük Haşim bebeğin solunum yolunun kapandığını, kalp atımının yavaşladığını ve morardığını görünce, hemen müdahale edip solunum yolunu açarak nefes almasını sağladı. Daha sonra Haşim bebek ve ailesi ambülansla hastaneye götürülerek tedavisine devam edildi. Yaşama yeniden döndürülen Haşim bebeğin ailesi, bu emeği karşılıksız bırakmadı ve çocuklarının üçüncü yaş gününü 112 Acil Servis elemanlarıyla pasta keserek kutladılar.

DOKTOR VE HEMŞİRELERİ DUYGULANDIRDILAR

Ellerindeki yaş pasta ile 112 Acil Komuta Merkezi’ne gelerek çocukları Ahmet Haşim’in üçüncü yaş gününü kutlayan ailenin bu davranışı komuta merkezi personelince memnuniyetle karşılandı. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Çelebi, 112 Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Gürsel Bedir ve diğer personelle birlikte doğum günü pastasını keserek Haşim bebeğin mutluluğunu paylaşan aile, sağlık görevlilerinin duyarlı davranışlarını hala unutamadıklarını söylediler.

112 Personelini oldukça duygulandıran bu anlamlı jestin çalışanları motive ettiğine dikkat çeken Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise, yaz, kış demeden her türlü zor şartlarda görev yapan sağlık personellerinin bu tür davranışlarla oldukça motive olduklarını ve bu nazik düşüncelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vançelik, Haşim bebeğe ve ailesine sağlıklı bir yaşam dileyerek, bu anlamlı jestlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör

Son Güncelleme: 07.09.2013 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.