2,5 SAAT İPTE ASILI KALAN DAĞCI YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Erzurum’un İspir ilçesinde yapımı devam eden baraj inşaatında yola düşerek risk oluşturabilecek kayaları temizlemek için halatla zirve noktasına çıkarken üzerine kaya düşerek kafatası kırılan ve 2,5 saat ipte asılı kalan profesyonel dağcı Mehmet Şahin, hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

05 Ocak 2013 Cumartesi 16:28
2,5 SAAT İPTE ASILI KALAN DAĞCI YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
Olay önceki gün Erzurum’un İspir ilçesi Yusufeli yol ayrımı civarında meydana geldi. Baraj inşaatının devam ettiği alanda dağdan yola düşerek risk oluşturabilecek kayaların temizlenmesi için dağcılardan yardım istendi. Bunun üzerine Rizeli profesyonel dağcı Mehmet Şahin ve ekip arkadaşları işe koyuldu. Saat 14. 30 sıralarında Mehmet Şahin, ekipmanını alarak tepenin zirve noktasına doğru çıkmaya başladı. Zirveye yakın bir kısımda dağdan kopan insan büyüklüğündeki kaya parçası Mehmet Şahin’in kafasına çarparak aşağı yuvarlandı. Kafasına taktığı kask parçalanan ve kafatası kırılan Şahin, kendisinden geçti. Tepeden düşen ve beline bağladığı halatla yaklaşık 2,5 saat asılı kalan Şahin, uzman ekiplerin bölgeye sevk edilmesi ile tepeden aşağıya indirildi. Beyin kanaması geçiren ve ağır yaralanan Şahin için Erzurum’dan ambulans helikopter talep edildi. Ancak yapılan görüşmeler sonrasında ambulans helikopter gönderilmezken, kara ambulansıyla Mehmet Şahin akşam saat 20.30 sıralarında Erzurum Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne getirilerek Yoğun Bakım Ünitesi’nde ameliyata alındı.

Hayati tehlikesi devam eden Mehmet Şahin’in dağcı arkadaşları hastaneye akın etti. Dağcılık camiasında arkadaşları tarafından çok sevilen ve birçok başarılı tırmanışa imza atan Şahin için sosyal paylaşım sitesi facebook’ta arkadaşları üzüntülerini dile getirdi. Şahin’in sayfasında dualarını esirgemeyen arkadaşları, “Hadi ama uyan artık”, “Hadi Mehmet kalk uyan artık, bak hepimiz oturduk senin için dualar ediyoruz”, “Bir an önce kalk, dağlar sensiz yapamaz biliyorsun”, “O kadar çok sevenin var ki, hepimizin dualarıyla aramıza döneceksin” şeklinde yazılar paylaştı.

Editör

Son Güncelleme: 05.01.2013 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.