24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı.

24 Kasım 2015 Salı 19:06
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
24 Kasım Öğretmenler Günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. 

Törene Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, ATÜ. Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, ETÜ Rektörü Prof.Dr.Muammer Yaylalı,İlçe kaymakamları öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşama yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bugünün çok önemli bir gün olduğunu belirterek “Geleceğimizin mimarları, geleceğimizi şekillendiren, bizleri şekillendiren, siz kıymetli öğretmenlerin bugünü canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. Vali Altıparmak, Valilik, Belediye ,Milli Eğitim ve tüm kurumlar olarak ellerinden geldiğince fiziki şartların iyileştirilmesi için çalışma yaptıklarını ,öğretmenlerimizin ihtiyaç duyulan, eksik görülen eğitimi, donanımı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Değerler eğitiminin önemsenmesi gereken önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Vali Altıparmak “değerler eğitimini lütfen önemseyin. Özümseyin ve inanın.Siz inanırsanız her şey yaparsınız. Türkiye’yi, bizler Valiler, Belediye başkanları Bakanlar vs. yönetiyor görülebilir. Ama Türkiye’yi yöneten gerçekte sizlersiniz. Vasatın, yani ortalamanın seviyesini de yükseltecek sizlerisiniz. Ama buna inanmamız lazım. Çok doktor,hakim,savcı idareci yetiştirebilirsiniz. Ahlaki değerlerden uzaksa, en büyük zalimi siz yetirtirmiş olursunuz. Dolayısıyla onu mutlaka değerlerle donatmanız lazım. Şu beş vakit okunan ezanın bile bize bir şey hatırlatması lazım .Adaleti, hakkaniyeti, dürüstlüğü hatırlatması lazım. Çocuklarımızı ona göre yetiştirmemiz lazım. Saygıyı karşımızdaki hak etiği için değil, biz saygın olduğumuz için, öğretmemiz ve göstermemiz gerekmektedir. Karşımızdaki farklı düşünebilir. Farklı mikro kimlikleri olabilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak,bu ülkenin insanı olarak, hangi dilden, hangi mezhepten, hangi kimlikten olursa olsun, bize ve size düşen onları kucaklamak. Onlara Türkiye Cumhuriyetinin imkanlarını olabildiğince sunmaktır. Zira kalpler diyor yaratıcı, yaratan yüce mevlam” bana ait”. Biz giremeyiz, ama değerler eğitimi, sayesinde iyi insanlar yetiştirebiliriz. Bunun sonucunda da o zaman bu ülkeye bu millete olan görevimizi yerine getirdiğimizi fazlasıyla düşünebiliriz” diye konuştu.

Program yapılan konuşmalar, okuna şiirler ve emekli öğretmenlere şeref belgelerinin verilmesinin ardından, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Bölümünün Türk Halk Müziği dinletisi ile son buldu.

Editör

Son Güncelleme: 24.11.2015 19:07
Anahtar Kelimeler:
Erzurumöğretmenler Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.