19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Erzurum ve ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

admin
admin
20 Eylül 2019 Cuma 06:53
19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Erzurum ve ilçelerinde törenler düzenlendi.

Erzurum'da Havuzbaşı Kent Meydanı'nda, düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesçi, gazilerin şeref gününü andıklarını söyledi.

Vatan uğruna göğsünü siper edenlerin sayesinde bugünlere gelindiğini ifade eden Mesçi, şöyle konuştu:

"Bugün İnönü'de, Sakarya'da ve Dumlupınar'da cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bize armağan eden İstiklal Savaşı gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül dünya barışı ve insanlık yolunda Kore'de savaşan Kore gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül soydaşlarımızı katliamdan kurtaran Ada'da Enosis hayallerini Akdeniz'in karanlık sularına gömen Kıbrıs gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı, toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin şeref günüdür."

Törenin ardından, Karskapı Şehitliği'ne geçen protokol üyeleri burada şehit ve gaziler için dua ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Ardından Vali Okay Memiş ve protokol Müceldili Konağında gazilerle birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarının yanı sıra protokol üyeleri, askeri ve sivil erkânın da yer aldığı yemekte konuşan Vali Memiş, Erzurum’un adeta açık hava savaş müzesi olduğunu belirterek “Erzurum bir gazi şehirdir” dedi.

Terörle mücadelede toplumun her kesiminin ortak hareket etmesi gerektiğini söyleyen Vali Memiş, şöyle konuştu:

“Teröristle mücadelemiz devam ediyor. Jandarmamız ve polisimiz 24 saat kahramanca görevinin başında. Ama sadece biz bu işi bu şekilde yapamayız. Terörle mücadele aynı şekilde diğer birimlerimizin, yerel yönetimlerimizin, belediyelerimizin yol yapması demek, Milli Eğitim’in okul yapması ve öğretmenlerin fedakârlığı demek. Sağlık teşkilatının fedakârca görev yapması demek. Fedakâr kamu görevlilerine ihtiyacımız var. Terörle mücadele sadece elinde silah olan birimlerle olmaz. Toplumun her kesiminin ortak hareket etmesi gerekmektedir.”

Program, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından yaptırılan dua ile son buldu.

Programlara, Vali Okay Memiş, 9.Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Erzurum Bölge Adliyeler Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, gaziler, askeri erkan ve kurum müdürleri katıldı.

PASİNLER'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Pasinler ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler günü Pasinler’de hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne Pasinler Kaymakamı Kadir Perçi, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’nin çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edilen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Personel Asteğmen Cengizhan Seven yaptı.

Seven, yaptığı konuşmada, "Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler, şehitlerimizle cumhuriyetimizin teminatı, temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler, toprağı vatan insanı ulus yapan değerler olduğunu belirten Barış, ebediyete ulaşan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Aşkale ve Çat'da kutlamalar yapıldı. Aşkale Hükümet Konağı önünde anma programı düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Aksu, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Cumhuriyet Savcısı Ali Aslıipek, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve Gaziler katılım sağladı. Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başlayan programda Güneydoğu Gazisi Halim Karakaya günün anlamına uygun konuşmalarını yaptı. Kutlama programı Aşkale Belediyesi Konuk evinde Gaziler onuruna verilen öğle yemeğiyle devam etti.

Erzurum ilçesi Çat'ta yapılan Gaziler Günü kutlamasına ilçe Kaymakam Vekili Mehmet Aksu , Belediye Başkanı Melik Yaşar, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı. Atatürk anıtına çelebilerin sunulması sonrası günün anlamına uygun konuşmalar yapıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.