"15 Temmuz Türk milletinin dirilişinin adıdır"

Sağlık Bakanı Akdağ, "15 Temmuz, Türk milletinin çok ağır bir gecede, kara bulutların çöktüğü bir gecede yeniden dirilişinin adıdır, tarihimizdeki çok önemli dönemeçlerden birisidir" dedi.

admin
admin
12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:55
"15 Temmuz Türk milletinin dirilişinin adıdır"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz, Türk milletinin çok ağır bir gecede, kara bulutların çöktüğü bir gecede yeniden dirilişinin adıdır, tarihimizdeki çok önemli dönemeçlerden birisidir." dedi.

Bakan Akdağ, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve diğer yetkililerle, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisi Yakup Sürücü'nün Pasinler ilçesine bağlı Taşkaynak Mahallesi'ndeki kabrini ziyaret etti.

Ziyarette aynı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Ellik'in babası Osman ve annesi Züleyha ile kız kardeşi Sıla Ellik de hazır bulundu.

Akdağ ve beraberindekiler, şehit Yakup Sürücü'nün kabrine çiçek bıraktı, Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından Akdağ, şehit Sürücü'nün babası İbrahim ve annesi Çiğdem Sürücü ile bir süre görüştü.

Ziyaret sırasında oğlunun mezarı başında ağıt yakan anne Çiğdem Sürücü'yü milletvekili Taşkesenlioğlu teskin etmeye çalıştı.

Şehit babası İbrahim Sürücü, "Şükürler olsun ki ben böyle bir evlat yetiştirmişim, vatana feda olsun." dedi.

Bakan Recep Akdağ, daha sonra il merkezine gelerek Vali Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Akdağ, buradaki konuşmasında, kentte 15 Temmuz'u hatırlamak ve şehitleri anmak için çeşitli ziyaretler yaptıklarını söyledi. Bakan Akdağ, "Şehitlerimizin ailelerini yakından tanıyoruz. Şehitlerin aileleriyle biz de bir aile olmuş durumdayız. Hepsi seçilmiş insanlar, aileler de seçilmiş kişiler. Şehadetin ne olduğunu bilen, vatan toprağı, bayrağı, dini, diyaneti için ezanı için şehit olmanın ne olduğunu bilen insanlar. Cenabıhak onların şefaatine bizi nail eylesin." dedi.

"KONTROLLÜ DARBE SÖYLEMLERİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ"

Darbe teşebbüsüne "kontrollü darbe" diyerek, tarihi hata yapanlar olduğunu belirten Akdağ, şöyle devam etti:

"Kontrollü darbe söylemlerini asla kabul etmiyoruz. Yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. O şehitlerimizin acısını aileleriyle hisseden insanlar olarak bunu asla kabul edemeyiz ancak tarih de bunu affetmez. Bu konularda söz söyleyecek olanların gerçekten basiretle ve ferasetle konuşması lazım. 249 şehidimizin, 2 bin 193 gazimizin ki içlerinde çok ağır yaralılar var, birçoğunu ben ziyaret ettim. Hala hastanelerde ameliyat olanlar var, mükerrer ameliyat olanlar var. Bu kardeşlerimizin hatırasına böyle bir yaklaşım saygısızlık olurdu. Dolayısıyla 15 Temmuz'u ne kendimiz unutuyoruz ne de unutulmasına müsaade edeceğiz."

"15 Temmuz, Türk milletinin çok ağır bir gecede, kara bulutların çöktüğü bir gecede yeniden dirilişinin adıdır, tarihimizdeki çok önemli dönemeçlerden birisidir." diyen Akdağ, "Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. O gece ve o geceden sonraki bir ayda ayağa kalkan Türk milleti herkese, dostuna düşmanına nasıl bir millet olduğunu göstermiştir. Bu millet bu dirayeti tarih boyunca göstermeye Allah'ın izniyle devam edecektir." ifadesini kullandı.

Vali Azizoğlu da darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, "15 Temmuz etkinliklerini başlattık. Şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Türk tarihinin en önemli olaylarından olan 15 Temmuz'u Erzurumlular olarak unutturmayacağız, unutulmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.