15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Birileri her ne kadar 15 Temmuzlar unutulsun, 15 Temmuz ruhu ortadan kalksın istese de bunu başaramazlar. Çünkü 15 Temmuz bize geleceğimizi bir kere daha Cenabı Hakk'ın hediye ettiği bir gündür." dedi.

admin
admin
13 Temmuz 2017 Perşembe 07:20
15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü

Bakan Akdağ, çeşitli temasları nedeniyle bulunduğu Erzurum'daki tarihi Lalapaşa Camisi'nde 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen mevlide katıldı.

Öğle namazı öncesi düzenlenen mevlitte Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi.

Daha sonra beraberindekilerle Karskapı Şehitliği'ne geçen Akdağ, burada dualar edilmesinin ardından katılımcılarla şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Akdağ, ardından Asri Mezarlığı'na geçerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Murat Ellik'in kabrini ziyaret etti.

Şehit Ellik'in babası Osman ve annesi Züleyha ile kız kardeşi Sıla Ellik'in de hazır bulunduğu ziyarette, Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Bakan Akdağ, duygusal anlar yaşayan Ellik ailesiyle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.

Akdağ, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

"ŞEHİTLERİMİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ, HİÇ UNUTTURMAYACAĞIZ"

15 Temmuz gününün çok özel bir gün olduğunu vurgulayan Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz'dan sonra kardeşlerimizin aileleriyle birlikte olduk. Bu gün bir daha birlikteyiz. Aslında bu birliktelik milletimizin birlikteliğidir. Bu birliktelik, bizim devletimiz, vatanımız, bayrağımız yani tüm mukaddeslerimizle birlik olmaktır. 15 Temmuz'u unutturmayacağız. Biz unutmadık ve unutturmayacağız. Cenabıhak bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Birileri her ne kadar 15 Temmuzlar unutulsun, 15 Temmuz ruhu ortadan kalksın istese de bunu başaramazlar. Çünkü 15 Temmuz bize geleceğimizi bir kere daha Cenabıhakk'ın hediye ettiği bir gündür. Şehitlerimizi hiç unutmayacağız, hiç unutturmayacağız."

Konuşurken duygusal anlar yaşayan Akdağ, konuşması sonrası beraberindekilerle mezarlığa karanfil bırakarak dua etti.

Ziyaretlere, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Aslan, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir ve Zehra Teşkesenlioğlu, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, il protokolü, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar da katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 13.07.2017 07:28
Anahtar Kelimeler:
Recep Akdağ15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.