10 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP 'FUAR ALANI'NIN TEMELİ ATILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından, 10 bin metrekare kapalı alana sahip Fuar Alanı'nın temeli törenle atıldı.

28 Mayıs 2015 Perşembe 08:48
10 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP 'FUAR ALANI'NIN TEMELİ ATILDI
Büyükşehir Belediyesi tarafından, 10 bin metrekare kapalı alana sahip Fuar Alanı'nın temeli törenle atıldı.
 
Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Eski Genel Müdürü Mevlüt Vural, genel sekreter yardımcıları ile çok sayıda davetli katıldı.
 
YATIRIMLARLA ERZURUM'U ÇOK FARKLI BİR NOKTAYA DOĞRU İLERLETİYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  töreninde yaptığı konuşmada,  temel attıkları alanda 3 tane projeyi hayata geçireceklerine dikkat çekerek, "Burada 3 tane proje var. Bir tanesi, 10 bin metrekare kapalı alana sahip Fuar Merkezi. Yan tarafında bir Kongre Merkezi, hemen onun yan tarafında da bir Spor Kompleksi olmak üzere üçlü bir proje. Biz, bugün burada Fuar Alanımızın temelini atıyoruz" dedi.
 
Erzurum'un kültür, ticaret ve sanayi şehri olarak bu projelerle hizmet vermesini arzu ettiğini belirten Başkan Sekmen, "Erzurum, bundan 40-50 yıl önce doğunun ticaret merkezi konumundaydı. Hayvan yetiştiriciliği ve hayvansal ürünlerde belli bir yere sahipti. Maalesef bu ticari yarışta ve sanayide geri kaldık. Ama son yıllarda Erzurum'da spor tesisleşmesinde, altyapıda, ulaşım ve enerji sektörlerinde farklı bir konuma doğru ilerliyor. Bizim de, Büyükşehir Belediyesi olarak yapmakta olduğumuz yatırımlarla beraber Erzurum'u çok farklı bir noktaya doğru ilerletiyoruz." şeklinde konuştu. Zaman zaman, 'Yapabilecek misiniz?' sorusuyla karşılaştıklarına işaret eden Başkan Sekmen, "Bu eserleri yapanlar insanlar olduğunu göre, plan ve program yapılırsa ulaşılamayacak nokta yok. Yeter ki planlamanız, programlamanız, azminiz ve gayretiniz olsun" şeklinde cevap verdi.
 
SADECE ERZURUM DEĞİL, ONLARCA VİLAYETE VE ÜLKEYE HİTAP EDECEK
Kültür, Fuar, Kongre ve Spor Merkezi Projesi ile Erzurum'un ticaret, kültür ve sanayi alanlarında önemli bir konuma gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Sekmen, son yıllarda Erzurum'da ciddi yatırımlar yapıldığına vurgu yaparak, "Yapılmakta olan ve yapacağımız yatırımlarla Erzurum'u farklı bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. İddia ediyorum burada 15 günde bir fuar tertiplenecek. Hatta burası yetmeyecek ve büyütmemiz gerekecek, çünkü burası çok hareketli bir bölge. Sadece Erzurum'a değil, onlarca vilayete ve ülkeye hitap edecek" dedi.
 
 
AÇILIŞLARIMIZI VE TEMEL ATMALARIMIZI GERÇEKLEŞTİRMEYE BAŞLADIK
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de yaptığı konuşmada, 14 ay önce göreve başladıklarında, Erzurum'un bütün ihtiyaçlarıyla ilgileneceklerini, hayatın her alanına dokunuş yapacaklarını ifade ettiklerini hatırlatarak, "Bunları söylerken Büyükşehir Belediye Başkanımızın, 'Rüya Şehir Erzurum', 'Doğunun İncisi Erzurum', 'Vizyon Şehri Erzurum' sloganlarını da hafızalarımıza kaydettik. Bu çerçevede yoğun ve hummalı kış sezonundan sonra sahaya inişlerimizi, açılışlarımızı, temel atmalarımızı gerçekleştirmeye başladık. Bugün 2. temel atma törenimizi yapıyoruz" diyerek, Şuanda Erzurum'a vizyon kazandıracak, ufuk açacak 5 tane daha projenin temel atılacak seviyede hazır olduğunu, fakat seçim yasakları nedeniyle onları seçimden sonraya bıraktıklarını açıkladı.
 
Temel atma törenini yaptıkları Fuar Merkezi'nin Avrupa'nın en büyüklerinden bir tanesi olacağına dikkat çeken Kiremitci, Fuar Merkezinin faaliyete geçmesiyle Erzurum'un doğunu ticaret merkezi olacağını belirtti.
 
'DOĞUNUN EN BÜYÜK FUAR VE KONGRE MERKEZİ' UNVANINA  SAHİP OLACAK
Büyükşehir Belediyesi Gele Sekreter Yardımcısı Selami Keskin'de törende yaptığı konuşmada, temeli atılan Fuar ve Kongre Merkezi'nin tamamlandığında 'Doğunun En Büyük Fuar ve Kongre Merkezi' unvanına  sahip olacağını vurguladı. Projeyle ilgili bilgi veren Keskin, projenin Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğuna işaret ederek, "Projelendirmesini kışın bitirdiğimiz ve bizatihi Büyükşehir Belediyemizin kendi personelleriyle, üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz ve bu konuda yetkin arkadaşların bir araya gelerek ortaya çıkardığı bir projeyle şuanda karşınızdayız" dedi.
Proje hayta geçtiğinde, doğunun ticaret merkezi konumunda bulunan Erzurum'da çok büyük bir alanda, Fuar Alan Merkezi, Kongre Merkezi ve devamında da Spor Kompleksi oluşacağını açıklayan Keskin, doğu bölgesinde Fuar ve Kongre Merkezi olarak planlanmış, bu büyüklükte projelendirilmiş başka bir alanın bulunmadığını ifade etti.
 
 
12 AY BOYUNCA FUAR YAPILABİLECEK
Temeli atılan Fuar Alanı'nda, hem Erzurum'un, hem de çevresindeki illerin tıpkı geçmişte İpek Yolu aksında olduğu gibi, Erzurum'un merkezinde bir ticaret alanı olmasını arzu ettiklerini ifade eden Keskin, " Göreve başladığımız günden beri, sağlıktan tarıma, otomotivden tekstile kadar Erzurum'da her alanda, fuar ihtiyacı talepleri geliyor, ama bunlar için yer tahsis edilemiyordu. Bu kadar büyük çapta bir fuar organizasyonu inanıyoruz ki, hem yatırımcıların, hem üreticilerin, hem de ziyaretçilerin uğrak alanı olacaktır. 12 ay boyunca fuar yapılabilecek bir Fuar Alanı'nın bu gün temelini atıyoruz" diyerek, Fuar Alanı'nın Erzurum için, bölge iller için ve  burada ticaretimize destek olacak başta Ortadoğu olmak üzere tüm Dünya ülkeleri için hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Konuşmalardan sonra Fuar Alanı'nın temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve davetliler tarafından atıldı.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2015 08:49
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFuar10 Bin Metrekare
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.