1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Erzurum, Erzincan, Kars, Tunceli ve Iğdır'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi

admin
admin
01 Mayıs 2019 Çarşamba 18:09
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Doğu Anadolu'daki 5 ilde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalara katılan sendika mensupları ve işçiler çeşitli pankart ve dövizler açıp davul zurna eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı.

Burada sendikalar adına açıklama yapan Türk-İş Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Gökcan, farklı iş kollarından gelen işçilerle 1 Mayıs'ı kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Dünyada üretilen zenginliklerin adaletsiz şekilde dağıtıldığını kaydeden Gökcan, "Yaşadığımız sorunları mücadele ederek aşmamız gerekiyor. Aramızdaki yapay ayrımları ortadan kaldırıp birlik olduğumuzda mücadeleyi kazanma şansımız ortaya çıkıyor." dedi.

Gökcan, vergi politikasının düzeltilmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Dar ve sabit gelirli geniş halk kesimlerinin geçim koşullarını göz önünde bulunduran vergi politikası istiyoruz. Vergide az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması ilkesinin geçerli olmasını talep ediyoruz. Eşit işe eşit ücret, iş yerinde ayrımcılık ve tacizin engellenmesinin yanı sıra son dönemlerde duyulan çocuk istismarının önüne geçmek, adil ve yaşanabilir dünya kurmamız biz emekçilerin asli görevidir."

KARS

Kars'ta vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Polislerce yapılan aramaların ardından meydana alınan gruptakiler çeşitli sloganlar attı.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı kutlayarak, insanca yaşamanın ve insana ait değerleri yaşatmanın önemine vurgu yaptı.

Özgürlüğün olmadığı yerde emeğin de olmadığını ifade eden Bilgen, "Emeği insani değer olarak görmezsek onu savunmak, korumak mümkün olmaz. Bugünün dünyasında ne yazık ki silahlar konuşuyor, silah tüccarlarının dediği oluyor. Emek ve barış birbirinden ayrılmaz şeylerdir. Dünyada, bu coğrafyada savaş egemen olursa emekle ilgili mücadelemizin de ulaşabileceği bir şey olmaz." diye konuştu.

Servet Kocakaya'nın konserinin ardından grup dağıldı.

TUNCELİ

Tunceli'de de çeşitli sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği etkinlik için katılımcılar Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya geldi.

Çeşitli sloganlar atan gruptakiler buradan Cumhuriyet Caddesi üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü.

Polislerce üst aramaları yapılarak meydana alınan katılımcılar, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından halay çekip dağıldı.

ERZİNCAN

Erzincan'da ise kutlamalara katılan sendika, dernek ve siyasi parti temsilcileri eski otogarda toplandı.

Ellerinde çeşitli dövizler ile Türk bayrakları taşıyan gruptakiler, Fevzi Paşa Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Gruptakiler, oluşturulan polis kontrol noktalarında üst aramasının ardından alana alındı.

Eğitim-Sen Erzincan İl Temsilcisi Kemal Irmak, burada yaptığı konuşmada, tüm işçilerin bayramını kutladı.

Irmak, demokrasinin önemine işaret ederek, birlik ve beraberliğe dikkati çekti.

Etkinlik, katılanların birlikte halay çekmesiyle son buldu.

IĞDIR

Iğdır'da da HAK-İŞ ve Memur-Sen'in, Milli İrade Platformu'nun desteğinde yapılan etkinliğe katılanlar Yeraltı Çarşısı üzerindeki meydanda buluştu.

Burada katılımcılara, sendika üyelerince Türk bayrakları ve çiçekler dağıtıldı.

Program, Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'tan yola çıkan işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı.

Programda, Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından programın şenlik kısmı trafik kazası sebebiyle iptal edildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.