Üç yılda üç lig atlama başarısı göstererek, dünya spor literatörüne adını yazdıran büyükşehir belediye Erzurumspor, ayak oyunlarıyla süper ligden düştü. Emeği geçen herkesin gözü aydın olsun..!Futbolun sadece spor olduğunu düşünürken, ülkemizde öyle olmadığını bu yıl hep birlikte gördük. 17 yıl aradan sonra süper lige çıkan BB Erzurumspor, oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı ancak ligde tutunmayı başaramadı. Aldığı puanları resmen katledilen takım, geldiği yere 1. Lige geri döndü.

Ligin ilk yarısında adeta topu ilk defa gören yabancı transferleriyle gol sorunu yaşayan takım, özellikle ligin ikinci yarısında kendine geldi ancak bu seferde Türkiye futbol federasyonunun yanlı yönetimi, hakem hatalarıyla spor otoritelerinin bile kabul ettiği en az 13 puanı gaspedildi.Bugün 35 puanla küme düşen takımın hakkı yenilmemiş olmasaydı ligde ilk beş takım arasındaydı ama ne yazık ki, BB Erzurumspor, süper lige çok ama çok fazla geldi. Özellikle ligin ikinci yarısında evinde oynadığı Çaykur Rizespor maçıyla takımın ligden düşmesi için düğmeye basıldı. Dört büyüklere dahi kök söktüren takım hakemleri ve federasyonu yenmeyi başaramadı..!

Medeniyetlere beşiklik etmiş, milli mücadelenin temellerini atıldığı ve vatanın daima borçlu kaldığı, iklimi sert insanı mert Erzurum, süper ligde istenmedi..! Böylece binlerce Erzurumlunun hafta sonu aktivitesi hüsranla sonuçlandı. Çıktğı her maçta izlenme rekorları kıran en az 20 bin taraftar karşısında oynanan müsabakalar hem federasyona, hem yayıncı kuruluşlara milyonlarca lira kazandırmasına rağmen BB Erzurumspor küme düşürüldü. Matematksel anlamda BB Erzurumspor ligden düştü ancak objektif olan herkese göre bu takım düşmedi, düşürüldü. Erzurumlunun hakkı, emeği geçenlere helal değildir bu da böyle biline..!

Süper lige renk katan, oynadığı futbolla, tribünleriyle defalarca haftanın takımı, taraftarı seçilen BB Erzurumspor seneye 1. Ligde şampiyonluğu kovalayacak. Taraftar olarak, bizler inanıyoruz ki, şimdi gidiyoruz ama dönüşümüz muhteşem olacak. Bilmeyenler için diyoruz ki;‘’Şampiyonluk bu şehrin ruhunda var’’. İnanmayan geride kalan üç yıla baksın. Türkiye’de üç yılda üç kupayla üç lig atlayan tek takım, dünyada ise iki takımdan birisi BB Erzurumspordur. Hakkımızı çalarak, yoluna devam eden hiçbir takıma başarılar dilemiyoruz bu da unutulmasın..!

Erzurumlular olarak, son sözümüz, adına süper dediğiniz çirkef liginizi alın başınıza çalın...!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.