Her zaman tarafsızlığımızın cakasını çizdirmemek için kitabın ortasından okumaya ve yazmaya çalıştık. Şu bir gerçek ki ulusal yayın yapan görsel ve basılı medya, ister erkin baskısından, isterse inandığı için olsun taraf olduğu siyasetin ve partinin aynasıdır.

İftira da atabilir, yalan haberi manşetten de görebilir.

İşlerine geldiği zaman pireyi deve yaparak dertlerine deva ararlar, işlerine gelmediğinde ise koca deveyi görmemezlikten gelerek yok sayarlar.

Bilinen bir gerçek olduğu için, bu tür yayın organlarını burada tek tek saymaya gerek yok zaten. Ancak ulusal yayın yapan Halk TV.den bahsetmeden geçersek gözümüz ve aklımız köreliyor demektir.

Her zaman canını dişine takarak muhalefet yapan Halk Tv.nin kadrosundan önemli isimlere yol verildi. Buna tepki olarak, programları en çok izlenen Uğur Dündar da "madem ki öyle ben de yokum," açıklamasını yaptı.

Demek istediğim şudur.

Kitap satışı ile ayakta durmaya çalışan ve çok az maaşlarla çalışan isimlere kapıyı gösteren Halk Tv. yönetimi gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır.

Nasıl mı?

Yerel seçimlerde büyük kentlerin muhalefete geçmesi, tarafını belli eden yayın organlarını yakından ilgilendirir.

Örneğin, bu belediyelere iş yapan firmalar, ister istemez taraf olan yayın organlarına reklam vermeyi kendileri için bir görev sayarak paraları sayarlar.

Yakında göreceğiz, salt kitap satışı ile yayınlarını sürdüren Halk Tv.ye reklam yağacaktır. Bunu bilen Halk Tv yönetimi de "sizin fikrinizi ve emeğinizi iyi kullandık, gayrı size ihtiyacımız kalmadı," diyerek yıllarca emek veren gazeteci ve sunucuları kapı dışarı etti.

Bu demektir ki; bu tür zihniyette olanlar, ellerine biraz güç geçtiğinde insan harcamaktan asla çekinmezler.

Bundan sonra Halk Tv. istediği kadar adaletten ve vefadan bahsetsin, asla inandırıcı olmayacaktır. İstediğiniz ideolojiyi veya partiyi savunun, eğer bazı insani değerlerinizi kaybettiyseniz sizden bir cacık olmaz.

Sıklıkla tekrarladığımızı bir kez daha söyleyelim.

İdeolojiniz ve partiniz sizin bugünkü tercihinizdir. Bunu yarın değiştirmeniz gayet doğaldır. Ancak, insanlığınızı ve kişiliğinizi değiştirirseniz, siz güvenilmez birisiniz demektir.

Hadi gel de Halk Tv.nin yönetimine güven!

Gözümüz gümüş ise görmemiz altındır. O yüzden bugüne kadar her alanda gördüğümüzü tarafsız sözümüzle anlatmaya çalıştık. Ve yine anlatacağız!

Erzurum'daki yerel seçim sonuçları mı?

Yine aynı inançla siyasetin simyasıyla uğraşarak, doğruluğun iksirini bulmak için kurgusal felsefeyle ve gerçeklerin ışığında aktarmaya çalışacağız.

Hele bir bilgimiz ve fikrimiz netleşsin bakalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.