Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerle Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Sekmen,  aradan geçen süre içerisinde önemli bir icraat yapamadı  ama önümüzdeki yıllar için şehir halkını ümitlendirdi.  Başkan Sekmen, seçimlerin ardından yapımına önceki dönemden başlanan işleri bitirdi ve açılışlarını yaptı. Elbette ki bunlar gayet doğal. Çünkü devlette süreklilik esastır ve de öyle olmalıdır.  Seversiniz sevmezsiniz, beğenirsiniz eleştirirsiniz onu bilemem ama  yiğidi öldürüp hakkını vermek gerekir. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin  iş yaptığına, yapabildiğine önceki başkan Ahmet Küçükler döneminde şahit olduk.  Şehirde en çok eser bırakan başkan Küçükler oldu.
İnsan, Erzurum dışına çıkıp başka şehirleri görünce yıllardır başkanlarımızın kayda değer bir icraatları olmadığına şahit oluyor  ancak buna da şükür diyoruz.  Bu yaz boyunca sürekli olarak gündemde kalan yüksek irtifa kamp merkezi, insanların akın akın koştuğu olimpiyat parkı, yapımı devam eden Et entegre tesisi,  yıkım çalışmaları devam eden  kale çevresinde yapılacak olan kültür yolu projesi gibi işler hep Ahmet Küçükler döneminde temeli atılan ve belirli aşamalara getirilen işlerdi.  Başkan Sekmen’in belki de en büyük şanssızlığı sadece şehir merkezi değil, çok geniş bir coğrafyaya sahip olan tüm Erzurum’dan sorumlu olması. Ama başkan, çok hızlı başladı ve bu yaz sezonunda  her yere ulaşmayı başardı. Şehir merkezinde onlarca caddeyi  elden geçirerek prestij kazandırdı.  Şehrin bir çok noktasına  ve ilçelere renk, estetik kattı.

Önceki başkanların bir türlü beceremediği  halkla içiçe olmayı Mehmet Sekmen başardı. Yatırımcılarla bir araya gelmeyi ve Erzurum’un yatırımlar için bir cazibe merkezi olduğunu anlattı. Çünkü, onlarca yatırımcı programlarına Erzurum’u almış durumda.  Henüz kimse bir tek çivi çakmadı ama yatırımcılar Erzurum’un o kadar da uzak bir şehir olmadığını gördü.  Başkan Sekmen, önceki dönemlerde bir türlü başarılamayan ya da akıl edilemeyen irili ufaklı bir çok organizasyonun bu kentte yapılabileceğini  herkese gösterdi.  Elbette ki bunlar şehirde hareketlenmelere neden oldu. 
Seçim döneminde ‘İthal’  diye adlandırılan başkan Mehmet Sekmen, gelişim ve değişim açısından gelecek senelere dair insanların ümitlenmesine  neden oldu. Hepsinden de önemlisi insanların arasına karışarak, halkın başkanı olduğunu ıspatladı. Bu yüzden Erzurum halkının başkandan beklentileri de bir hayli fazla. Başkan Sekmen, karşılığını verir mi yoksa sadece görev süresini tamamlayıp, geldiği İstanbul Kartal’a döner mi bilinmez. Bunu bekleyip göreceğiz.  Ama gidişata bakılırsa,  başkan adım adım  Erzurum’u yeniden inşaa edip, rekoru elinde bulunduran Ahmet Küçükler’in tacını elinden alacak.
Mehmet Sekmen’in icraatları, sadece Erzurum’un gelişmesine, değişmesine sebep olmayacak, mensubu olduğu Adalet ve Kalkınma Partisinin de Erzurum’da elini güçlendirecek.  Çünkü,  çakalların  cirit attığı bölgede dost düşman herkesin gözü Erzurum’un üstünde. 
Benden söylemesi…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.