Türkiye 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için geri sayarken, Erzurum, futbolda heyecanlı günler yaşıyor. Bulunduğu liglere heyecan katan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yılda taraftarına heyecanlı günler yaşatmaya başladı. Bulunduğu liglerde taraftar rekorları kıran Erzurumspor, çıktığı her maçta Erzurumluları  90 dakika boyunca hop oturup hop kaldırıyor. 3. lig 3. grupta mücadele eden şehrin tek futbol takımı olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor,  ligin bitimine dört hafta kala yine geçen yıl olduğu gibi bu yılda şehrin gündeminde yer tutmaya başladı.
Muhteşem taraftar kitlesine sahip olan takım, oynayacağı dört maçtan 12 puan alması halinde şampiyon olarak bir üst lige çıkma şansını yakalayacak. Buna karşın takımın güçlü rakiplerinden Ankara Demirspor ve Anadolu Üsküdar’ın en az iki maçını, Sakaryaspor’un bir maçını kaybetmesi gerekiyor. Ankara Demirspor’un Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a karşı kaybetmesi şartıyla üç beraberlik alması, Anadolu Üsküdar’ın da Erzurumspor’a yenilmesi koşuluyla iki galibiyet bir beraberlik alması, Sakaryaspor’un ise ya bir yenilgi ya da iki maçında berabere kalması halinde Erzurumspor, şampiyonluk yolunda gülen taraf olacak.
Spor toto 3. lig 3. grupta sezonun tamamlanmasına 4 hafta kala, grupta şampiyonluk mücadelesi veren Ankara Demirspor, Anadolu Üsküdar, Sakaryaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasındaki puan farkının az oluşu, şampiyonluk yarışının daha heyecanlı ve iddialı hale gelmesine neden oluyor. Hata yapan takımın kaybedeceği grupta, gülen tarafın Erzurumspor olması için şehir adeta nefesini tutuyor.
Özellikle grubun ilk dört sırasında yer alan takımların savaşına dönen 3. lig 3. grup maçları süper lige taş çıkarıyor. Ateşli taraftara sahip olan Erzurumspor, önceki yıl elinden kaçırdığı üst lig şansını bu yıl kaybetmek istemiyor. Taraftarın gerek stadyumda gerekse de ekran başında en üst seviyede destek verdiği takımın bu yıl şampiyonluk kupasını kazanması da şehrin ortak beklentileri arasında.
Yıllardan beridir istediği liglerde bir takımı bulunmayan Erzurum’un futbola olan hasreti her geçen gün daha fazla artarken,  takımın her maçında şehir karnaval alanına dönüyor. Sosyal medyada da geniş yer bulan Erzurumspor’un müsabakaları, merakla beklenirken, şehrin ortak beklentisi takımın mümkün olan en kısa sürede süper ligde kalıcı olarak yer alması.
Her hafta heyecan fırtınasının yaşandığı 3. lig 3. grupta hangi takımın şampiyon olacağını ise şimdiden kestirmek oldukça güç. Grubun zirvesinde yer alan dört takım arasında süren yarış, her karşılaşma sonucunda daha farklı bir boyut kazanıyor. Öyle ki, Erzurum’da 7’den 70’e herkes nefeslerini tutarak, maçları izliyor ve puan hesaplarını yapıyor.
Kısacası Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un geride kalan dört maçını kazanması halinde Erzurum, şeytanın bacağını kıracak ve yıllardan beridir hasret kaldığı bir başarıya ulaşacak. 
Temennimiz rakiplerin çıkacağı maçlarda kaybetmesi, Erzurumspor’un ise galibiyetlerle sezonu kapatması.
Çünkü Erzurum taraftarı, zaferi herkesten daha çok hak ediyor.   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VOLKAN UĞUR 2015-04-17 18:44:39

erzurum geli̇yor erzurum. herkes duysun.

Avatar
Mustafa Akyol 2015-04-16 18:49:06

o halde haydi maça erzurum