Girişimci bir anlayışın Türkiye'de yerleşmesi için bu genç nüfusun en büyük avantajdır. Türkiye için geleceğin aydınlık olması, ancak bu genç nüfus ile girişimciliği kaynaştırmasından geçmektedir
Genç girişimcilerin önünün açılması ve desteklenmesi hususuna  Burada altını çizerek ifade etmek isterim ki Türkiye’nin mali ekonomik politikalarının temelinde girişimciliğin yer alması gerekmektedir.
Gençler Türkiye’nin geleceğinin anahtarlarının yeni yatırımlar ve girişimler olduğuna inanıyorum. Bu nedenle girişimin ve girişimcinin önündeki bütün engellerin kaldırılmalıdır.
Biz bir Sivil Toplum Örgütü olarak geçen ay başlatmış olduğumuz KOSGEB destekli girişimcilik eğitiminde gördüm ki gençlerimiz gerçekten aç bir şeyler yapma hevesi ve hayali peşinde koşuyor.
Bizler bu amaçla iş dünyamıza, devletimizin ilgili kurumlarına ve gençlerimize yol göstermeye, onları her anlamda desteklemeye ve teşvik etmeye devam etmemiz gerekmektedir.
Gençler Türkiye’nin geleceğinin anahtarlarının yeni yatırımlar ve girişimler olduğuna inanıyoruz.   Bu nedenle girişimin ve girişimcinin önündeki bütün engellerin kaldırılması Ülkemize yeni bir katma değer katması ile birlikte işsizliğin kalkması ve istihdamın kendiliğinden oluşması demektir.
Kamudan öncelikli olarak beklenmesi gerekenin, genç girişimcileri motive edecek, iş hayatına atılmalarını teşvik edecek bir ortamı oluşturması hem yeni projelerin hayata geçmesini sağlayacak hem de yeni yeni Ülkemizin en çok ihtiyacı olan üretime geçilmesine de yol açacaktır.
Sadece erkek değil kadın girişimcilerimizin de gerekirse daha çok destek ve teşvik verilerek  önünün açılması gerektiği ve girişimciliğe özendirmek gerekli.  
Erzurum da araştırma yaptığımız zaman bazı rakamların bize söylediği şey şudur; Erzurum gelişmek, büyümek, ilerlemek istemektedir. Bunun için birçok avantaja sahiptir. Erzurum’ un   ihtiyacı; yatırımdır, girişimdir. Bu noktada özellikle bizler gibi Sivil Toplum Örgütlerine genç girişimcilere büyük görevler düşmektedir. Bizler var gücümüzle  Erzurum  için çalışarak genç girişimcilerin önü açılmalıdır.” 
Özellikle belirtmek isterim ki; Türkiye’nin mali ekonomik politikalarının temelinde girişimciliğin yer alması gerekmektedir. Ben Türkiye’nin geleceğinin anahtarlarının yeni yatırımlar ve girişimler olduğuna inanıyorum. Bu nedenle girişimin ve girişimcinin önündeki bütün engellerin kaldırılması gerekmektedir.  Bu amaçla iş dünyamıza, devletimizin ilgili kurumlarına ve gençlerimize yol göstermeye, onları her anlamda desteklemeye ve teşvik etmeye devam edeceğim. 
 
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.