Bir süre önce siyaset arenasına dahil olan Gelecek Partisi, tabiri caizse Erzurum’da görücüye çıktı.

Değerli kardeşimiz ve başarılı bir hukuk insanı olan Zinnur Kara, Gelecek Partisi’nin Erzurum il başkanı ve partinin kurucular heyetinde…

Zinnur Kara’nın daveti üzerine geçen Pazartesi kahvaltılı basın toplantısına gittik.

Partinin bölgedeki il başkanlarının yanı sıra genel başkan yardımcıları da vardı.

Feramuz Üstün

Doğan Demir…

Doğan Demir, Alevi Dernekleri Genel Başkanlığı yapmış çok kıymetli bir isim…

Feramuz Üstün ise, Gümüşhaneli, AK Parti eski milletvekillerinden…

Sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantıda, Davut Hoca’nın yol arkadaşları ülke gündemine dair konuştular, gazetecilerin sorularına cevap verdiler.

Son derece yapıcı bir dil kullandılar, belden aşağı vurmadılar…

Bölgeden katılan il başkanları da illerinin ve ülkenin meselelerine ziyadesiyle vakıf kimselerdi.

Kırıcı ve suçlayıcı eleştiriden uzak durarak yapıcı değerlendirmeler yaptılar.

Siyasette ya da ilk genel seçimdeki geleceği ne olur bilemem ama besbelli ki Gelecek Partisi gündem oluşturmaya devam edecek.

Zinnur Kara, uzun yıllardan beri tanıdığımız, bu memlekete namusu ve arı ile mesleğini icra eden, bunun yanında siyasete ilgi duyan ve memleket meselelerinde hep “benim de bir sözüm var” diyen hemşerimiz.

İyi ki Zinnur Kara gibi isimler var ve iyi ki aktif siyasetin içindeler.

Ahmet Davutoğlu, AK Parti’den ayrılarak yeni bir parti kurmakla iyi mi etti yanlış mı yaptı bunu elbette ki zaman gösterecek.

Kesin olan şu ki: Ahmet Davutoğlu ve ekibi AK Parti’den gelen kimseler…

Yani mahallenin eski sakinleri…

Toplantıda değerli meslektaşlarım sorulacak hemen her soruyu sordular, genel başkan yardımcıları ve il başkanı Kara da aynı uslüpla lafı evirip çevirmeden cevap verdiler.

Erken ya da vaktinde yapılan bir genel seçime hazırız” dediler.

Ülkede ekonomi iyiye gitmiyor, demokrasi ve hukuk alanında ziyadesiyle problemler var, bu problemlerin devam etmesi halkımızı büsbütün yoruyor, umutsuzluğa sevk ediyor” dediler.

Hemen her konuda bir eleştirileri vardı, ama yaptıkları değerlendirmede, sırf siyaset olsun diye, hükümete kara çalmaya çalışmadılar.

Merhum Demirel, “Siyasette 24 saat çok büyük zamandır” derdi.

Yarının ne getireceğini, kimin kimle birlikte olacağını ya da birlikte olanların nasıl karşı karşıya geleceklerini bugünden kestirmek çok güç…

Gelecek Partisi ve Deva Partisi diğer tüm partiler gibi arenaya çıkıp yarışacaklar.

Eğer söylemleri ve vaadleri geniş kitleler tarafından kabul görürse yollarına devam ederler, inandırıcı bulunmazlarsa, tarihteki örneklerinde olduğu gibi saman hükmünde kalırlar.

Çok seslilik ve katılımcı demokrasi adına farklı seslerin olması ve o seslerin de siyasi platformda durması ülkemiz adına bir zenginlik ve kazanımdır.

Avukat Zinnur Kara, Erzurum gibi hemen herkesin siyasetle harman olduğu bir şehirde, muhalefet yapmanın tüm güçlüklerini bilerek yola çıkmış bir hemşerimiz…

Bize düşen, “yolunuz açık olsun, işiniz kolay gelsin” demektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.