Herkesin haberdar olduğu üzere memleketimizdeki en büyük sorun büyükşehir belediye Erzurumspor..! Ünlü televizyoncu hemşehrimiz Acun Ilıcalı’da bu sorunu gördü ve Erzurumspor’a yardım kampanyası düzenledi. Sadece Erzurum değil, neredeyse tüm Türkiye ekran başına kilitlendi. Sanat, siyaset, iş dünyası ve adını duyurmak isteyen herkes paraya kıydı ve BB Erzurumspor’a maddi destek vereceğini ekranlardan ahaliye duyurdu. Yanılmıyorsam 12-13 milyon liralık destek sağlandı. Sonuç; BB Erzurumspor halen daha galibiyetle tanışamadı...!

Geçtiğimiz sene süper ligde mücadele eden BB Erzurumspor, ne yazık ki ligden düşen üç takım arasında yer aldı. Bariz hakem hatalarıyla süper lige veda eden takım bu yıl şampiyonluk parolasıyla ve ligin en pahalı takımı olarak top başı yaptı. Lig başlamadan önce kadrosuyla şampiyonluk için tek favori BB Erzurumspor’du. Ancak görüntüye bakılırsa, hedef süper lig değil, 2. lig..!

Kamuoyuna sızan bilgilere göre; takım içerisinde uyumsuzluk hat safhada. Özellikle eski futbolcular, kendilerini yıldız futbolcu kategorisinde görüyorlar ve takımdan ayrılmak istiyorlar. Buna karşın alıcıları olmayan oyuncuların şımarık tavırları ve teknik direktör Muzaffer Bilazer’in de takımda hakimiyet kuramadığı söylentiler arasında. Acun Ilıcalı önderliğinde başlatılan yardım kampanyasına yerel siyaset ve iş dünyası da büyük destek vermiş olmasına rağmen sahada görülemeyen oyuncular sabırları zorluyor.

Gelelim asıl mevzuya. Yıllardan beridir iş sahası açılamayan, açılamadığı gibi insanları sürekli olarak göç eden Erzurum’da, bir futbol kulübüne para toplanması veya devletin bir kurumuna yaslandırılması akla aykırı değil de nedir? Yıllar önce çalışanların maaşlarından kesilen, öğrencilerin karnelerine eklenen yardım paralarından, işadamlarından, esnaftan alınan tutarlar bir türlü yaraya merhem olamadı. Kimse kusura bakmasın ama Erzurumspor bu şehre hiçbir şey vermedi sadece aldı. Ne bir futbolcu yetiştirdi ne de teknik adam..?

Şehir hepimizin, BB Erzurumspor’da hepimizin. Ancak ayakları üzerinde duramayan sürekli olarak cepten yiyen tabir caizse zarar eden bir kurumu kimse elinde tutmaz. Bu şehrin futbola karşı özel bir ilgisi var doğrudur ancak bu şehrin bir takımı parayla ayakta tutmaya gücü de sabrı da olduğunu sanmıyorum. Erzurum halkı takımın her maçında tribünleri tıklım tıklım doldurarak desteğini yaz-kış demeden gösteriyor zaten. Sonuç elde var sıfır…

Sözün özü; memleketin onlarca çözüm bekleyen sorunu varken ‘’Topa bakmak’’ akıl işi değil..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.