Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin kurucu Başhekimi Op. Dr. Tufan Çolak'ın Çiğli Devlet Hastanesi'ne atanması nedeniyle onun yerine atanan Başhekim Dr. Ömer Koçak’ı isterseniz biraz tanıyalım.
Kırıkkale doğumlu olan Ömer Koçak, ortaokulu bitirdikten sonra silah fabrikasında en ağır mesleklerden biri olan tornacılık yaparak çalışma hayatına başlar. Sayın Koçak bir taraftan bu mesleğini yaparken içindeki okuma azmini de bir türlü durduramadı ve liseyi dışarıdan okumaya karar verdi. Hep aklında mesleğine uygun olan makine bölümünü okumak vardı. Bu sebeple üniversite sınavına hazırlanmak için gittiği dershanede Koçak’ın bilgi eksikliğini öğrenciler kendi aralarında alay konusu yapıyorlardı. Bu duruma çok üzülen Koçak dershaneden kaydını sildirmek istedi. Ancak Koçak’ın gözlerindeki ışığı gören tecrübeli bir öğretmeni kaydını sildirmesine müsaade etmedi.
Koçak’ı ikna eden öğretmeni “sana bir program yapacağım, sen bu programı uygula kısa bir süre sonra seninle alay eden öğrencilere ders verecek seviyeye geleceksin” dedi. Nitekim bu programı uygulayan Sayın Koçak kısa sürede öğretmenin istediği seviyeye gelerek girmiş olduğu sınavda Gazi Tıp Fakültesini kazanarak öğrenimine başladı.
Okulu bitirince önce Sivas ve İstanbul'da hekimlik ve yöneticilik yaptı. 1999 yılında Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Bir dönem Genel müdür vekilliği yaptıktan sonra İzmir Çiğli Devlet Hastanesinde yöneticilik ve Başhekimlik yaptı. 2015 yılının Ocak ayında da İzmir-Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesine atanarak yeni görevine başladı.
Sayın Ömer Koçak; Gazi Ü. Tıp Fakültesi ile birlikte, Anadolu. Ü. İktisat Fakültesi Kamu Yönetimini ve Anadolu. Ü. Mahalli idareler yönetimi bölümlerini bitirdi. Ayrıca, İ.T.Ü 'de İnsan Kaynakları Yönetim Uzmanlığı yaptı ve İRLANDA IPA de stratejik yönetim ve planlama kursuna katıldı.
Koçak, kariyeri boyunca; kamu yönetiminde stratejik planlama ve performans esaslı bütçe projesinin pilot uygulanmasını ilk gerçekleştiren ekibin başkanlığını yaptı. Ayrıca Uluslararası kamu sektörü reformları bağlamında stratejik planlama ve performans bütçe sempozyumunda Türk kamu yönetimi uygulaması olarak bir de sunum yaptı.  Birçok ulusal ve Uluslararası Stratejik yönetim, Planlama ve kalite ile ilgili konferans ve kongrelere de katıldı.
Sayın Koçak yaptığım söyleşide sözlerine şöyle devam etti; “Gaziemir elit bir ilçe, havaalanı, sanayi, fuar alanı ve çevresiyle özel bir bölge. Bu Hastane Menderes’e kadar tek hastane olması ile de önemli bir göreve sahip” dedi.
Hastanenin yapılmasında, en büyük katkıya sahip hayırsever  iş adamı rahmetli Salih İşgören ve eşi Nevvar İşgören ile yöneticilerimiz ve iş adamlarımızın katkılarıyla Gaziemir’e yakışan şık bir hastane olduğunu” söyledi. “Ancak Gaziemir ve yakın ilçelerinin hızlı nüfus artışı nedeniyle gelecekte bu hastanenin de yetersiz kalacağını söyleyerek, insanlarımızın sağlık açısından daha konforlu hizmet alabilmeleri için bazı cihazlara ihtiyaçları olduğunu” söyledi.
Sayın Koçak’ın yeni projeleri arasında, ameliyat olan hastaların evinde ziyaret edilerek olumlu olumsuz şikayeti varsa o bilgileri alıp daha nitelikli hizmet verebilmek için beklentileri doğru algılayıp iyileştirmeler yapmaya gayret ediyoruz dedi.
Ayrıca hastaneye gelen hastalara “Toplum Değerlendirme Anketi” yapılarak yeni projeler oluşturmak için çalışıyoruz. Bu anlamda hastane yönetiminin görevlendirdiği birde hastane meclisi oluşturacağız. Bu meclis daha kaliteli hizmet için sivil toplum kuruluşu gibi çalışacak” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayfer sahin 2015-02-03 20:21:13

Aygul hanim sizi kutluyorum. Bizi aydinlatiyonuz. Bashekime yeni gorev yerinde basarilar diliyorum. Yeni projelerini ivedilikle bekliyorum.