İçimiz ve dışımızın siyasetle dolduğu bir dönemde kayıp üstüne kayıp yaşıyoruz. Şehrin az adamlarından biri olan Mithat Turgutcan'dan sonra şehrin tanınmış simalarından Fuat Tizgili de yok artık..
Bu acı haberi de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Toplantı salonunda, Buz Federasyonu'nun genel kurul toplantısında alıyoruz. Uzun zamandan beridir rahatsız olan ve nefes darlığı sıkıntısı çeken aynı apartmandaki komşum Fuat amca, önceki gün konaya giriyor ve hastaneye kaldırılıyor. Bir yandan Ankara'da kongre çalışmalarına yoğunlaşırken bir yandan da Fuat ağabeyinin durumu ile ilgileniyoruz. MHP'nin mitingi ile birlikte Fuat ağabeyinin durumu nasıl diye aklımız hep Erzurum'da. Ve o acı haberi ilk bildiren eşim oluyor. Yine bir yakınım gibi üzülüyorum. Allah rahmet eylesin. Erzurum'dan bizimle birlikte geklen arkadaşlar da üzülüyor tabiiki. Olimpik kış sporlarından körlingi Buz Pateni'nden ayırdığımız dakikalarda Fuat amcanın dünyadan ayrılığı morallerimizi bozuyor tabiiki.
Uzun yıllar Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığını yapan Fuat Tizgili, şehrin eşraflarındandı. İz bırakan ağabeylerimizden biri olan Fuat amcayı aynı apartmanda oturduğumuz ve komşu olduğumuz için haftada bir görürüdüm. En son da gariptir Mithat amcanın cenazesinde görmüştüm. Hüseyin Akal ve oğlu Zeki Akal ile birlikte Kızılay yönetimi üyesi olarak katılmış ve son derece de üzgün görmüştüm. Hiç tahmin etmezdim. Meğer Mithat beyin cenasesinde gördüğüm Fuat ağabeyi bo son görüşümmüş.
Yakından tanıyanlar da bilir, Fuat amca da hoş ve renkli sohbetleriyle hepimizde güzl bir tat bırakarak ayrıldı aramızdan. ''Canım çıksın esnaf'' deyişi hiç hafızalarımızdan çıkmaz. Geçen yıl çektiğim bir fotoğrafı ile yazıyı noktalarken, tüm Erzurum'un başı sağolsun diyorum. Allah taksiratlarını affetsin. Biz razıydık Allahım da razı olsun ondan..
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.