Filler ve Çimenler yani ezenler ve ezilenler, başkumandanlık meydan muharebesinde baş olmuş ayak takımının üzerinde depreştiği,kimini dul,kimini yetim, kimini öksüz, kimini çaresiz,işsiz,güçsüz,ekmeksiz bıraktığı filler ve çimenlerin hikayesidir bu.!

Hadi müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışan haçı boynundan çıkmamış ecnebi dönme ve devşirmelerin biz çimenlerin üzerinde ki depreşmelerini anlıyoruzda

Onlar tarafından hazırlanmış bu filmin, figuranlığından öteye geçememiş, tatlı su kahramanı ya bizimkileri hangi saikle anlayacağız, filmin en can sıkıcı ve yakıcı senaryosuda bu.!

Alınları secdededir, dilerde tekbir, Onlar için ne kible kabedir, nede ALLAH cc bir.!

Aslında ruhların şeytana satmışlardır, işledikleri günahların karşılığı, kimi için, makam, kimi için, para, kimi için şöhret vesairedir.

Dün almış oldukları islami öğretiyi , bu gün islami vesayet anlayışına dönüştürebilen dini ve siyasi bir otoritelerdir.

Yürekleri yakan ve heyecanlandıran gözleri nemlendiren her sözleri ilah-i hüküm değerindedir, Kutsanmışlardır.!

Her şey onlar için mübahtır.! Amaç kendi menzillerine varmak ise gerisi teferruattır.!

Dünyalıkla, arpalıkla asla işleri olmazdı, dünyevi sermayeye dönüştürmeden uhrevi ikballeri İslamdı,

Evangelizmin islami versiyonlarıdır aslında, yaratıcıya en yakın onlardır, her hakediş onlara ait olmalıdır ve herşey ,herkes yaratıcıya yakın olmak için onlara tabi olmalıdır.!

Çile onlar için müminin mükafatıdır. Saltanat ve sefaat ise tayfanın olmalıdır.! Müslümanın, özverisi, fedakarlığı, ızdırabı, gözyaşı ve kanı onların yaşam kaynağı ve haklılığı olarak aslında geçim kaynaklarıdır.!

Tek yol onlar için dün İslamken, bu gün artık makamdır, paradır, şöhrettir ve ne pahasına olursa olsun kaybedilmemelidir.

Çoğunluğun selehati için, azınlığın felaketi ve kardeş katli fetva-i sığınaklarıdır, muhtemel sandıklarla mezarlarına taşıyacaklardır.!

Onlar için millet, aileleri,çolukları, çocukları, bal tutan parmaklarını yalayan avaneleridir.! ve devlet ise menfaatlerini kazandıkları bir sebeb-i koltuktan ibarettir, liyakat ve ehliyet şiarları olmayıp menfaat izdüşümü yegane eksenleridir.

Arkadaşlık, dostluk, insanlık ve müslümanlık menfaatlerin çeliştiği veya kesiştiği yere kadar olup, onlar için onlardan sonrası tufandır.

Adam kandırmakta ve harcamakta üstlerine yoktur, ölçü ve sınır tanımazlar ve harcadıklarınıda susturmayı bilip kendi vicdanlarına hapseder.

Hertürlü herzeyi birlikte yiyip paylaştıkları bide harcayamadıkları vardır, tehdit ve şantajları hala onları müteber kılmaktadır. Emsal suçu işlemelerine rağmen güçsüzler bedel öderken güçlüler şantajla görevlerinin başındadır.

Dillerinden,adalet, demokrasi, kul hakkı hiç düşmez, sokaklara ıspanak fiyetına pazara düşürmüşler umurlarında değildir. Çimen gibi ezip geçmekte hiç bir beis yoktur, çünkü onlar ne yapıyor ise ALLAH için yapmaktadırlar, ALLAH ile aldatmayı, ALLAH için aldatmayla modifiye edip, Kendi ALLAH larına tapmaktadırlar.

Onlar için devlet malı denizdir,yemiyen domuzdur, her nevi beşeri ve maddi kaynak onlar için bir kazanç kalemidir, talanın,yalanın dolanın, hırsızlığın,yolsuzluğun haddi hududu yoktur, nitekim hak yol islamdır, Herşey caiz hükmündedir.

Kimi,cemaat,kimi tarikat, kimi siyasi cemiyet ve sivil toplum kuruluşları ile altta kalıp canları çıkmaması için fil olma yarışındadırlar,

Çimenler yollarına serilmiştir,durmak yok yola devam etmelerini sağlamak için, içlerinde ayrık otuna ve dikenlere müsade etmemektedirler, takılıp düşmemeleri tam gaz ileri cennete ulaşabilmeleri için.

Cenneti vaad eden anahtarlarada lüzum kalmamıştır artık, Köşkler,yalılar,tekneler,lüks arabalar, altı şişhane üstü tophane hurilerle kendi cennetlerine ulaşmışlardır ve bunuda ayaklar altında ezilen çimenlerle, ömerlerin,hasanların,alilelerin şehadeti ile kazanmışlardır,şefaatlerinede nail olacaklardır.

Ebabil kuşlarımı nerde bunlara karşı ibadet üzre inanan saf müslümanların üzerinde kanunlaşan zulmü kırmak, beşeri mecburiyetleri, uhrevi mahkumiyetlerine dönüştürmemek için taş toplamaktadır.

Cenabı ALLAH' tan Müslüman olarak, müslümanlara bedel ödetecek hiç bir makamı bizilere nasip etmemesi dileklerimle...

selam-saygı-dua

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.