1914 yılında bir lira, 4 ABD doları ederken bugün paramız pul olmuş durumda… Ülkemizde, faiz yüzde 15, enflasyon ise yüzde 19,89. Zamlar sağanak halinde yağıyor. Kurtuluş bankalarda..! Misal; 2021 yılı Ocak-Eylül döneminde Erzurum’da sadece taşıt almak için 70 milyon 889 bin lira, konut almak için 1 milyar 398 milyon 461 bin lira, kredi kartlarıyla ise 974 milyon 400 bin lira kredi kullanılmış. Bu kredilere ödenecek faiz tutarını da varın siz hesaplayın..!

Dünyada en yüksek faiz uygulayan Müslüman (!) bir ülkeyiz..! Hükumet, bu noktada harekete geçti. ‘’Faiz düşürülerek kur yükseltilecek ve ihracat artarken, ithalatın düşmesi sağlanıp cari açık kapatılacak ve yerli üretim artacak. Başarı sağlanırsa, kur baskısı azalacak, enflasyon düşecek’’. Ülke olarak bunu başarabilir miyiz bilemem ama faizle yaşamaya devam ettiğimiz sürece bilesiniz ki, bu dünyada Allah'a ve resulüne karşı savaş halindeyiz..!

Hristiyan Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya’da faiz sıfır. ABD ve diğer ülkelerde ise 0,25. Buna karşın enflasyon ise yüzde 1 ile 4 arasında. Bu ülkeler üretiyor ve tüm dünyaya satabiliyor. O yüzden fiyatlar hep aynı. Misal; 67 milyon 413 bin nüfuslu Fransa. Dünyada en çok silah satan 3. ülke ve 6. büyük ekonomi. En bilinen markaları ise; Tefal, Derby, Michelin, Renault, Citroen, Peugeot.

Bakara suresi 275. ayette Allah buyuruyor ki; ‘’Allah alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır’’. Faizi sıfırlayabilmenin tek yolu var. Ülke olarak; Üretmek…. Zaten başka türlü bir slogandan öteye gidemeyecek.

Aksi halde bu dünyadan hepimiz (Allah korusun) cehennem biletini alarak ayrılmak zorunda kalacağız..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.