Yaklaşık yirmi yıldır Doğu Anadolu bölgesinde ayda birkaç defada olsa tüm illeri geziyorum.
Yedi haziran genel seçimlerden yaklaşık bir ay sonra çatışmaların yoğun yaşandığı Iğdır, Ardahan Göle, Ağrı / Doğubayazıt, Kars ve ilçeleri, Erzincan, Tunceli gibi Doğu Anadolu bölgesinde gerek işim icabı gerekse bölgedeki çıkan huzursuzluğu yerinde görmek için seyahatlerim oldu.
Zaman zaman bu illerde yatmak zorunda kaldım
Bazı zamanlar ise akşam karanlık çökmeden terör saldırılarına maruz kalmamak için bulunduğum ilden ayrılmak durumunda kaldım.
Bölgede edindiğim izlenimleri sizlerle paylaşmak istiyorum!
Özellikle belirtmek istiyorum ki durum tamamen vahim pkk bölge halkı üzerine Psikolojik baskı, korku ve tehditle bölge halkının korkutarak üstünlük kurmak istiyor,
Ama diğer taraftan Pkk’ nın yapmış olduğu terör eylemlerini cahil insanlar ve çocuklarında beyni yıkayarak sözüm ona kahramanlık gibi dayatmalar yapılıyor ve çocuklar devlet düşmanı olarak beyinleri yıkanıyor.
Tv ekranlarında da da dikkat ederseniz eğer  PKK’ nın yapmış olduğu terör eylemlerinde özellikle araç yakmalarında çocukların da onlarla birlikte olduğunu görmek mümkün
Bölge halkı şiddet ve terör eylemlerinden rahatsız
Aylardan beridir Erzurum başta olmak üzere batıdaki birçok ilden Doğu Anadolu ya verilen ticari hizmetlerin, terör nedeni ile durduğunu artık insanların Doğu Anadolu bölgesine gelmekten imtina ettiklerini ve terör eylemlerinde çok büyük rahatsızlık duyduğu da bir gerçek,
Devletin lehine konuşanlara Pkk tarafından büyük cezalar veriliyor
Şuan kardeşin bile kardeşe güveni olmadığı bir ortam var,  aile, eş, dost, akraba arasında devletin aleyhine konuşmak yasak, konuşanlarda Pkk tarafından büyük cezalar veriliyormuş
IĞDIR’ da Polislere kurulan hain tuzak
Bir önceki seyahatimi 08. 09. 2015 de keşif için gitmiş olduğum Iğdır ilimize bağlı Aralık ilçesindeki Ağrı dağının eteklerinde bulunan bir istasyon yerleşim yerine yaptım.
Ertesi gün yani 09. 09. 2015 günü sabah saatlerinde kahvaltı yaptıktan sonra Karsa gitmek için yola çıktım. 
Tam Aralık ilçesini geçmiştim ki büyük bir patlama sesi ile aracın seyahat ettiğim aracın şiddetli bir şekilde sarsıldı
Bir anda tüm dengelerim altı üst oldu, büyük bir heyecan ve panikle araçtan aşağı indiğimde silah seslerinin geldiğini ve yaklaşık 1 km ileride büyük toz bulutunun kalktığını gördüm!!!
Benle birik te üç kişinin kurtuluşuna sevinemeden Polisimize haince kurulan bombalı saldırıda 13 Polisimizin şehit olmasına şahit olmanın derin üzüntüsü içerisineyim.
Öncelikle Şehitlik mertebesine yükselen bu vatanı korunmak adına canını veren POLİS kardeşlerime Allah tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Hainler karşı Vatan Evlatları Görev Başında
Bu üzücü olayın yaşandığı gün IĞDIR’ da tanıştığım askeri bir rütbelinin konuşması beni çok duygulandırdı.
Komutanım nasılsın dedim
Komutan,  abi evliyim 1 çocuğum var dedi,
Komutanım Allah analı babalı büyümesini nasip etsin dedim,
Komutan, Analı büyümesi kesin Ama babası için her an vatan sağ olsun diyebilirsiniz! her an için hazırız dedi
Gördüm ki bu genç Arslan parçaları,  vatan evlatları ölmeden şehadet şerbetini içmiş bu vatan için kefenlerini giymişler bile...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.