Vali Memiş’ten çok özel açıklamalar…

Ülke genelinde olduğu gibi her il ve ilçede Koronavirüs’e karşı amansız bir mücadele sürdürülüyor ve her gün yeni önlemler alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Erzurum Valiliği de, tehlikenin ortaya çıktığı andan itibaren olağanüstü tedbirleri elden bırakmadı.

Gazetemize özel açıklama yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, köyler ve ilçeler dahil olmak üzere Erzurum’un Koronavirüs tehdidi ve tehlikesi karşısında 24 saat kontrol altında tutulduğunu, hastaneler başta olmak üzere, tüm şehirde gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Erzurum’da sağlık altyapısının son derece güçlü olduğunu hatırlatan Vali Okay Memiş, Sayın Akdağ’ın Sağlık Bakanlığı döneminde Erzurum’un sağlık alanında örnek gösterilecek bir yapıya kavuşturulduğunu vurguladı.

UMRECİLERİN DURUMU NE?

Kamuoyunda herkes şu sorunun cevabını merak ediyor:

“Erzurum’dan umreye gidip gelenler devletin gözetimi altında mı, şu ana kadar riskli bir durum ortaya çıktı mı?”

Vali Okay Memiş, şu açıklamayı yaptı:

“Son bir-iki ay içerisinde Erzurum’dan umreye, iki kanaldan giden ve gelenler oldu. Bir kısım vatandaşlarımız Diyanet, bir kısım vatandaşımız da özel turizm şirketleri üzerinden bu ibadetlerini gerçekleştirdi. Tamamının ismi, adresi ve iletişim bilgileri elimizde ve tamamı kontrolümüz altında. Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz düzenli olarak bu vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek, genel sağlık durumlarını takip ediyor. Sadece umreden gelenler de değil, bu kontrol şartları aynı dönemde başka ülkelerden gelen vatandaşlarımız için de geçerlidir.

Şu kadarını söyleyebilirim: Erzurum’da alarm üretmemizi gerektirecek sıkıntılı bir durum sözkonusu değil. Bununla beraber muhtemel bir tehlike ve tehdide karşı da anında müdahale edecek imkân ve kabiliyete sahibiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun ve hükümetimizin tavsiyelerine, aldığı kararlara ve ön görülen yasaklara harfiyen uysun. Zorunlu haller dışında kimse dışarıya çıkmasın, kalabalık ortamlara girmesin. Erzurum olarak hiç kimsenin tedirgin olacağı bir durum asla mevzubahis değil.

Ne yazık ki tüm uyarılara ve yasal müeyyidelere rağmen sosyal medyada kimi kendini bilmezler, yalan yanlış şeyleri sanki bilgiymiş gibi yayarak, vatandaşın aklını bulandırmaya, toplumsal kaos çıkarmaya çalışıyor. Bu şehrin valisi olarak rica ediyorum. Eğer kamuoyuna yapılması gereken bir açıklama olacaksa bunu basın toplantısıyla duyuruyoruz. Resmi kanalların dışından gelen açıklamalara itibar edilmesin.”

VALİ MEMİŞ’E EN ÇOK SORULAN SORULARDAN BİRİ

“Erzurum’da Koronavirüs vakası var mı?”

Vali Memiş herkesin cevabını merak ettiği bu soruya, “Malumunuz uygulama gereği ülke genelindeki vaka sayısını açıklamaya tek yetkili makam Sağlık Bakanlığı ve açıklayan kişi de bizzat Sayın Sağlık Bakanımızdır. Dolayısıyla hangi il ya da ilçede vaka tespit edilmiş olsa bile o yerin mülki amiri bu bilgiyi kamuoyuna bildiremez, ama anında Bakanlığa bildirir” diye cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.