Pis ve kirli ilişkilerin kokusu dört bir yanı sardı

Yurdun dört bir yanında sağlık alanında birbirinden başarılı projelere imza atılıp birbirinden güzel eserler sunulurken Erzurum sağlık teşkilatı, hastaneden tutunuz da sağlık müdürlüğünün yönetim kadrosuna kadar tamamen emanetçi yani vekiller elinde oyuncak oldu…

Hal böyle olunca da yüzlerce milyon lira harcanıp yapılan hastane, neredeyse sağlık hizmeti veremez duruma geldi! En sıradan bir vaka bile artık üniversite hastanesine havale ediliyor.

Çünkü adı eğitim araştırma hastanesi olan söz konusu hastanenin, pek çok biriminde uzman ya da hoca bulunmuyor!

Aynı durum, Erzurum ve çevresinin devlet eliyle yürütülen sağlık hizmetlerinden sorumlu olan il sağlık müdürlüğü için de geçerli…

Ankara’nın çeşitli dengeleri gözeterek ısrarla görmek istemediği bu çarpık vaziyet, Erzurum’u sağlık hizmetleri kalitesi bakımından ülkenin en kötü şehri haline getirdi.

Başarılı doktorların buldukları ilk fırsatta yüksek ücreti tercih ederek özel sektöre kaçtığı Erzurum’da çok sıradan bir alerji testi için hastalar Trabzon Devlet Hastanesi’ne sevkediliyor.

Bu durumdan hiç mi hiç rahatsız olmayan sağlık müdürlüğü yetkilileri ya da hastanenin vekil yöneticileri, mesele yağlı ve paralı ihalelere gelince anında aslan kesiliyorlar!

Özellikle medikal alımlarında sürekli aynı firmanın tedarikçi olması ve sağlıkla ilgili tüm ihalelerin de hastane dışındaki bir adresten yönetiliyor olması, artık şehirde mide bulandıran bir durum haline geldi.

Ankara bu çirkinliği niye görmüyor, ya da görmek istemiyor?

Mısır’daki sağır sultan bile biliyor ki Erzurum sağlık teşkilatı, bir zamanlar ülke genelinde ciddi biçimde ağ kuran ama, son bir iki yıldan beri hızla tasfiye edilen, ancak şehrimizde çakılı kadro gibi olan malum tarikatın elemanlarının elinde oyuncak oldu.

Bu yüzdendir ki ne yapılan ihaleler şeffaf, ne atamalar hakkaniyet ölçüsüne uyuyor, ne de yönetim adil…

Filanca tarikata mensup olanların sınırsızca ve fütursuzca at oynattığı Erzurum sağlık camiası, vatandaşın AK Parti’ye küsüp sırtını dönmesi ve de Başkan Erdoğan’a olan güvenini kaybetmesi için elinden gelenin fazlasını yapıyor!

Ne yazık ki bu manzara AK Parti milletvekillerinin de çok umurunda değil!

Oysa oyun içinde oyun olduğunu sokaktaki sade vatandaş çoktan gördü.

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracakları yeni partiye alan açmaya çalışan malum tarikat, devlete (özellikle sağlık ve enerji alanına) yerleştirdiği elemanları eliyle mevcut hükümeti ve Erdoğan’ı sabote etmeye çalışıyor.

Vatandaş kötü sağlık hizmetlerinden ötürü AK Parti’ye kızsın, Erdoğan’a küssün…

Böylelikle Davutoğlu ve Babacan da bu öfkenin doğuracağı tepkiden paylarına düşeni alsınlar!

Çok değil, yüzde iki üç bile olsa yeter!

Değil mi ki mesele iktidar olmak değil; mesele, Erdoğan’ı devirmek!

Zaten FETÖ de PKK da aynı amaç için çırpınıp duruyor.

Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Erzurum’a dair kimden bilgi alıyorsunuz bilmiyorum. Ama sizi temin ederim ki, bakanlığınızın projektörlerini Erzurum sağlık teşkilatının üzerine bir çevirseniz, göreceksiniz ki tarikat elinde oyuncak olan koskoca devlet kurumları halka hizmet vermek yerine, dış kaynaklı yeni operasyonlara teşne oluyor.

Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterirken nasıl oluyor da, yıllardan beri Erzurum sağlık teşkilatının tüm finansal hareketleri bir, bilemedim iki adresten öteyi işaretlemiyor?

Teravih namazının ramazana gelmesi nasıl ki tesadüf değilse, Erzurum sağlık teşkilatının tüm alımlarının da o adreste buluşması herhalde ki tevafuk olamaz!

Ya da en azından bu şehrin insanının aklıyla bu denli alay etmeyin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erzurum 2019-09-18 15:59:25

bu mücadeleyi veren bir kaç insan var memlekette onlardan en başta geleni Memet abi...Ah vekiller ah biz çok kolay ak partiye oy veriyoruz diye sizler görevinizi yapmıyorsunuz.