- İşkadını Derya Bozovalı, yabancı girişimcileri Erzurum’da yatırım yapmaya ikna etti. Vali Okay Memiş’le görüşen işkadını Bozovalı, iki bin sosyal konut ve farklı alanlardaki dört fabrika için dünya çapındaki fon yöneticisi bazı şirketleri Erzurum’a yatırım için davet etti.

- Çarşamba günü Erzurum’da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve işkadını Derya Bozovalı Erzurum’da buluşacak…

Sıfırdan başladı zirveye yükseldi

Uzun yıllar başta Kolimbiya olmak üzere, çeşitli ülkelerde uluslararası şirketlerin en tepe yöneticisi olarak görev yapan ve 2009 yılında Türkiye’ye döndükten sonra iş dünyasına hızlı bir adım atan işkadını Derya Bozovalı, yeni yatırım alanı olarak Erzurum’u seçti. Anne tarafından Erzurumlu olan Derya Bozovalı, Türkiye’de sağlık ve inşaat yatırımlarının yanı sıra madencilik sektöründe yatırımları olan Lovet İnşaat Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı. Türkiye’ye döndükten sonra AK Parti hükümeti ile sıcak temas kuran Bozovalı, eğitim alanında yaptığı hibe yatırımlarla adından sıkça söz ettirmiş bir isim.

Dolandırıcılık teşebbüsü hayırlı gelişmeye vesile oldu!

Türkiye’nin dışında halen Dubai ve Kazakistan gibi ülkelerde inşaat ve sağlık alanında devasa projeleri yürüten işkadını Derya Bozovalı, Erzurum’a tamamen tesadüf eseri geliyor. Yakın bir geçmişte Vali Bey’i arayan bir hanım, “…buyurun sayın valim beni aramışsınız” diyor. Vali Okay Memiş, araştırıyor ki kendisi ya da özel kalemi Derya Hanım’ı aramamış. Aynı telefon bir gün sonra da tekrarlanınca mesele kısa zamanda aydınlanıyor. Meğerse telefon dolandırıcıları Derya Bozovalı’yı, Erzurum Vali Okay Memiş adına arayıp dolandırmak istemiş. Vali Memiş ile Bozovalı’nın tanışması bu vesile ile başlıyor.

Vali Erzurum’u anlattı, Derya Hanım hayran kaldı

Sonra bir biri ardına güzel ve hayırlı gelişmeler yaşanıyor. Ortaya çıkıyor ki Derya Hanım her ne kadar İstanbul’da doğup uzun yıllar yurtdışında yaşamış bir kişi olsa da anne tarafından Erzurumlu… Vali Okay Memiş, işkadını Derya Bozovalı’ya Erzurum’u ve Erzurum’un sahip olduğu potansiyelleri anlatıyor. Uzun görüşmelerin ardından ortaya şöyle bir düşünce çıkıyor: Derya Hanım, vaktiyle yurtdışında görev yaparken edindiği dünya çapındaki şirketlerin yöneticileri ile olan dostluklarını Erzurum lehine değerlendirebilir. Bunun ilk adımı olarak da, Erzurum için bir kısmı Ahıska Türklerine verilmek üzere, şehrin yoksul kesimine dağıtılmak üzere iki bin konut yapmak şeklinde atılıyor.

Hükümet’ten sonuna kadar destek sözü

Gelişmeler, bu iki bin sosyal konutla da sınırlı kalmıyor tabii ki… Derya Hanım, önemli fon şirketleri ile temasa geçiyor ve oradan sağlanacak finansmanla Erzurum’a şimdilik adı konulmamış olan dört ayrı fabrika yapılması için kollar sıvanıyor. Bu gelişmelerin her aşamasından haberdar olan hükümet, gelişmeleri destekliyor ve bu hususta hem Vali Memiş’e hem de işkadını Derya Bozovalı’ya destek veriyor. Bu desteğin ilk somut adımı olarak da önümüzdeki Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve hemşerimiz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la birlikte Derya Bozovalı Erzurum’a geliyor. Heyet Erzurum’da yerel yöneticilerin de katılacağı bir dizi toplantı yapacak ve söz konusu projelerin için ön hazırlıklar görüşülecek.

Konuttan sonra dört fabrika projesi var

Süreçle ilgili gazeteniz Palandöken’e özel açıklama yapan Vali Okay Memiş, bu gelişmenin Erzurum için hayırlı bir adım olduğuna işaret ederek, sadece yapılacak sosyal konutların takriben 300 milyon lirayı bulabileceğini ve bunun için Türkiye Cumhiriyeti Devleti’nin kasasından tek kuruş çıkmayacağını söyledi. Konutların yapılacağı arazi konusunda başta büyükşehir belediyesi ve Milli Emlak üzere, her kurumun titiz bir çalışma yürüteceğini ifade eden Memiş, bu sosyal konutların bir kısmı soydaşlarımız olan Ahıska Türklerine tahsis edilecek önemli bir bölümü de şehrimizdeki ihtiyaç sahibi kimselere verileceğini kaydetti. Derya Hanım’ın yatırımları bu konutlarla sınırlı kalmayacak, aynı dönem içinde Erzurum’a dört ayrı fabrika kazandırmak için de kolları sıvayan Bozovalı, Çarşamba günü Erzurum’a müjdeli haberlerle gelmiş olacak.

Bozovalı kimdir?

1977 yılında İstanbul'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Kaya, 1997 yılında Bumerang Menkul Değerler A.Ş.'de Yatırım Uzmanlığı, 1998 - 2006 yılları arasında Bumerang Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Takas,Operasyon sorumlusu, 2006 - 2010 yılları arasında aynı şirkette Yönetim Kurulu üyeliği ve finans yönetmeni, 2011 - 2013 yılları arasında Cosmos Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Genel Müdür görevlerinde bulundu. Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı ve Türev Araçlar Lisansına sahip olan Derya Kaya, evli ve 1 çocuk annesidir. İngilizce bilen Kaya, İstanbul Ticaret Mahkemelerinde bilirkişi olarak görev yapmaktadır. 9 Yıl JP MORGAN'da calıştığını ve CEO'luğa kadar yükselen Derya Bozovalı, Kolombiya'dan Türkiye'ye 2009 yılında döndü ve kendisini Türkiye'ye hizmet etmeye adadı, Bozovalı’yı değerli kılan başka bir unsur ise, bir zamanlar terör örgütü FETÖ’nün hedefindeki bir isim olmasıdır. FETÖ, kendisine itibar etmeyen Derya Bozovalı için bir zaman haysiyet cellatlığı yapmış ve bu başarılı işinsanını gözden düşürmek için çok çaba harcamıştı. Ancak Başkan Erdoğan her fırsatta Bozovalı’ya sahip çıktı. Bozovalı halen Lovet İnşaat şirketi’nin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.