5. BÖLÜM
BAŞKAN, MEHMET SEKMEN DÖNEMİ
1995 yılında Türkiye’nin 16  Büyükşehrinden birisi olan Erzurum, ne yazık ki, beklediği, tahmin ettiği hizmetleri seçtiği başkanlardan alamadı. Şehir her geçen yıl daha fazla nüfus kaybederken, Büyükşehirlerle değil artık diğer şehirlerle yarışır hale geldi. Hatta birçok şehrin gerisine düştü. Doğu Anadolu Bölgesinde 20 yıl boyunca tek büyükşehir olan Erzurum, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerle bu özelliğini kaybetti. Bölgede artık Van ve Malatya’da büyükşehir oldu.
Bölgedeki illere yıllarca ağabeyi olan kent, her geçen gün gözden düşmekte, ilerleme sağlayamamaktadır. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere Saadet Partisi, İl Başkanı Faik Çalık’la, MHP, Prof. Dr. Kamil Aydın’la hazırlanırken, 12 yıldır tek başına iktidar olan AKP’de ise kimin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı merakla beklenirken, AKP Erzurum teşkilatında küskünlerin oluşmasına neden olacak bir isme Erzurum teslim edilir. O isim siyasetin atom karıncası Mehmet Sekmen’dir.
Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapmış Mehmet Sekmen Erzurum’un beş yılına talip olacaktır. Halkın, ‘Erzurum’da adam mı kalmadı da ithal aday getirildi’ şeklindeki tepkilerine rağmen, MHP’nin adayı Kamil Aydın’la kapışan AKP’nin İthal adayı Mehmet Sekmen gülen taraf olur. ‘Kartal’da yaptık burada da yapacağız’ sözüyle herkesin diline düşen yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirde adeta kurtarıcı olarak görülüyor. Kimilerine göre İstanbul görmüş Başkan şehri marka yapacak düşüncesi hakimken, kimilerine göre de değişen bir şey olmayacağı sokaktaki söylentiler arasında.
Erzurum’a ilk geldiği zaman ‘Erzurum’u nasıl buldunuz’ şeklindeki soruya ‘Beklediğimden çok iyi’ diye cevap veren Sekmen’in neler yapacağını önümüzdeki yıllarda hep beraber göreceğiz.  
* Bu arada bir hatırlatma; 30 Mart yerel seçimleriyle İl özel idarelerini de bünyelerine katan Büyükşehir Belediyelerinde hizmet alanı artık il sınırları oldu. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerle Erzurum’un 4. Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Sekmen, Yakutiye’den İspir’e, Karayazı’ya Horasan’dan Aşkale’ye Şenkaya’ya kadar belediye hizmetlerini götürmekle yükümlü oldu.  
3 Büyükşehir Belediye Başkanından beklediğini bulamayan Erzurum, bakalım 4. Büyükşehir Belediye Başkanından beklediği hizmetleri alabilecek mi?
Böylece Büyükşehir Belediye Başkanlarını anlattığımız yazı dizimizin sonuna geldik. Umarım geçmişe yaptığımız yolculuktan keyif almış, şehrimizde kimlerin neler yaptığını bir kez daha hatırlamışsınızdır. Elbette ki, bu yazı dizisinde eksikler vardır fakat ben genel manasıyla önemli noktalarını halkın anlatımıyla sizlere aktarmaya çalıştım.
Sonuç olarak Erzurum’da 21 yıllık dönemde işler yoluna girmedi. İşte bu sebeple dünyada 3,5 milyona yaklaşan Erzurum nüfusunun  sadece 766 bin 729 kişisi Erzurum’da yaşıyor. Ve işin en kötü tarafı ise bu 766 bin 729 kişi de her geçen gün başka yerlere gitmeye devam ediyor.
Bu arada Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığında kurulan yeni kabinede İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’de Erzurumlu iki bakan.  
** Bir hatırlatma daha;  Eğer Erzurum’dan 16 bin 729 kişi daha göç ederse, Erzurum bir dahaki seçimlerde büyükşehir statüsünden düşen Türkiye’deki tek il olacak.   
Artık kaybedecek zaman kalmadı, vakit geldi de geçiyor. Bu kenti geleceğe taşıyacak, vizyon sahibi isimlerin işbaşına gelmesini tüm şehir halkı olarak temenni ediyoruz.
Çünkü, Erzurum göz ardı edilecek bir kent değil. Çünkü, bu kente vatan bile borçlu kalmıştır.
O halde, HAYDİ MESAİYE… 
………………….SON…………………..  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Tarık 2014-10-10 19:14:24

sonuç değişmez. boşuna beklemeyin

Avatar
Osman Tütüncü 2014-10-10 11:36:49

Beklemedeyiz 20 yildir simdi yine beklemedeyiz

Avatar
Fahrettin Kaya 2014-10-09 11:31:08

Son bolum sonuk olmus