4. BÖLÜM
BAŞKAN, AHMET KÜÇÜKLER’İN İKİNCİ DÖNEMİ
Türk spor tarihinin en büyük organizasyonu olan Winter Universiade Erzurum 2011, yediden yetmişe herkese enerji depolamıştı. Öyle ki sürekli göç veren kent, 2011 yılında göç alan bir kent oldu. Şehre binlerce insan gelecek ve Erzurum’un mahkus talihi değişecekti. Başbakanlık Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 700 milyon dolar civarında yatırım şehre yapıldı. Dünya’da sayılı Türkiye’de ise tek olacak atlama kuleleri Erzurum’a inşa edildi. Yerli yabancı binlerce gazeteci, akademisyen, sanatçı şehre gelmekte heyecanlı geri sayım devam etmekteydi.  İşte bu dönemde Cumhuriyet Caddesinde başlayan düzenleme çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi uzattıkça uzattı. Vatandaşın Başkan Küçükler’e olan tepkisi sürekli olarak artıyor, Küçükler ise adeta ipe un seriyordu. Bilbordlarda sürekli olarak kendi reklamını yapmakta ve halkın sesine adeta kulak tıkayan bir anlayış sergilemekteydi.
27 Ocak 2011 yılı saat 19:30’da Dünya ve Erzurum Kazım Karabekir stadyumundadır. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları açılış töreni muhteşem bir şekilde start almıştır. Başbakan Erdoğan’ın kürsüye çıkmasıyla yer yerinden oynamakta ve Erzurum adeta dünya kenti olduğunu  cihana haykırmaktadır. Oyunlar kapsamında şehre gelen 56 ülkeden 3 bin dolayındaki sporcu müsabakaların ardından şehre dağılmakta ve görmedikleri manzaraları dünyaya servis etmektedirler. Harabe gecekonduların arasında inşa edilen Curling Arenanın bulunduğu Mecidiye mahallesinde, Japonların gülerek söyledikleri, ‘Kendimizi ortaçağ’da hissettik’ cümlesi Erzurumluları utandırmış, başkan Küçükler’e tepkinin çok daha fazla artmasına neden olmuştur. 06 Şubat 2011 tarihindeki muhteşem kapanış töreninde de bu tepki iyice gün yüzüne çıkacaktır.
Kapanış töreninde kürsüye çağrılan Başkan Küçükler, ıslıklı protesto eşliğinde zorlukla cümlelerini kurabilmiş, moral bozukluğuyla stattan ayrılmak zorunda kalmıştır. Artık Küçükler’in bileti kesilmiştir. 
Erzurum’da en fazla eser bırakan Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, reislikteki son yıllarını yaşamaktadır.  Küçükler, kış oyunlarının ardından Şükrüpaşa semtinde şehrin kasaba görüntüsüne son vermek için semt garajı inşaatına başlar. Yeni garajın hizmete girmesiyle  Gölbaşı, Kongre, Gürcükapı gibi semtlerde adeta ticaret biter. Esnafın tepkisi her geçen gün artmakta ve yerel seçimler için gün sayılmaktadır.
Kış oyunlarının ardından yatırımcıların ilgilenmeye başladığı kentte Küçükler,  MNG Holding firmasıyla görüşmeye başlar ve ikna eder. Şehre 25’er katlı rezidanslardan oluşacak ikiz kuleler yapılacaktır. İstenen yer  Otogar’dır. Başkan Ahmet Küçükler, yatırımın başlaması için MNG Holding’e Otogar için Kuzey çevre yolu üzerinde yer verir. Otogar teslim edilir.  Şehir merkezine uzak olan Otogar’da kimseyi teşekkür ettirmez. MNG Holding eski Otogar alanında rezidans ve alışveriş merkezi inşaatına başlar. Dev temeller açar ama devamı gelmez. Mahkemeler sonucunda rezidans inşaatları durdurulur. Yine Yenişehir semtinde bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesi görkemli bir törenle start alır ancak çeşitli sıkıntılar nedeniyle bu projede sonraki dönemde durdurulur.    
Halkın sesine hiç kulak vermeyen Başkan Küçükler, Süt ürünleri çarşısı kompleksi, Kamyon Tır garajı, Nakliyeciler sitesi, Sanayi İş merkezi, Asfalt Fabrikası, Katı Atık tesisi,  Arıtma tesisi gibi yatırımları tamamladı.  Küçükler Erzurum’da birçok ilke imzasını attı. Yer altı ve yerüstü otoparkları, yürüyen merdivenli yaya geçidi, yürüyüş yolları, trafiğe kapalı cadde uygulamaları (Taşmağazalar), toplu ulaşımda körüklü otobüsler gibi…
30 Mart seçimleri yaklaşırken, Küçükler yeniden aday olur ancak Başbakan için Küçükler dönemi artık bitmiştir. 
DEVAMI HAFTAYA ÇARŞAMBA…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bekir Topcu 2014-10-05 18:30:44

Çok guzel bir yazı hakikaten ama ayrı.dilara çok yer verilmemiş. Ama çok surukleyici. Tebrikler.

Avatar
Elif 2014-10-05 08:33:36

Harika bir anlatım çok beğen.dim