3. BÖLÜM
BAŞKAN, AHMET KÜÇÜKLER’İN İLK DÖNEMİ
Ülke genelinde buhranlı günler yaşanmaktadır. Fazilet Partisinde yenilikçilerle gelenekçiler arasındaki anlaşmazlık sonucunda Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Recep Tayyip Erdoğan partilerinden ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisini kurdular. Hemen hemen tüm partilerden onlarca isim AKP çatısı altında buluştu. Yapılan ilk seçimlerde AKP tek başına iktidara geldi. Önce Abdullah Gül, kısa bir süre sonra da Recep Tayyip Erdoğan Başbakan oldu. Kurulan kabinelerin ikisinde ve sonraki yıllarda kurulacak kabinelerde de vazgeçilmez Sağlık Bakanı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ oldu. Başbakan Erdoğan’a halkın tüm kesimlerinden çok büyük bir ilgi ve güvenin olduğu bir dönemde yapılan yerel seçimlerde ismini Erzurumluların duymadığı 35 yaşındaki Ahmet Küçükler, şehrin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 
Başkan Küçükler’den halkın beklentisi çok fazlaydı. Küçükler’de karşılığını verecek hamlelerle işe başladı. Aziziye, Mecidiye ve İpekyolu Köprülü kavşaklarının inşaatını aynı anda başlatarak, şehri adeta şantiyeye çevirdi. Taşhan ve kale çevresinde düzenlemelere start verdi. Şehirdeki bu görüntü Erzurum dışındaki Erzurumluların bile ilgisini çekmeye ve takdir toplamaya başladı. Küçükler, Yenişehir Yıldızkent arasındaki dereye bölgenin en büyük rekreasyon alanını inşa etti. Şehre yürüyen merdivenli yaya geçidi, yeraltı çarşısı inşa etti. Çaykara kavşağına ve Dadaşkent kavşaklarına köprülü kavşaklar yaparak trafikte akışı sağladı.
İtfaiye filosunu yeniden elden geçirerek, yepyeni araç alımları yaptı ve modern itfaiye binasını hizmete koydu. Uykusuz döneminde başlanan Galericiler sitesini tamamlayarak, galericileri bir araya topladı. Şehrin ilk alış veriş merkezi Galeria’yı hizmete soktu. Başkan Küçükler, önceki dönemde özelleştirilen ve her geçen gün daha  çok sıkıntı olan  şehrin ulaşımına yeniden el koydu. Modern otobüs filosu kurdu. Erzurum tarihinde ilk defa körüklü otobüslerle ulaşım, Küçükler döneminde başladı. Doğalgaz şehirde bu dönemde kullanılmaya başladı. Kaliteli asfaltlarla yollarda yap-boz dönemi sona erdi. Yine şehirde ilk defa katlı yeraltı ve yerüstü otoparkları yaptı. Beş yıllık görevi sonunda Küçükler, Palandöken barajını bitirerek yapmaması gereken bir hamleyi yaptı ve şehre direkt baraj suyunu verdi. İşte bu hamle Küçükler’i gözden düşürdü. Teşekkür beklerken, beddualarla anılan isim oldu. İnsanlar ellerinde su kovalarıyla sokak çeşmelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yıllarca sürecek bir su meselesi de böylece başlamış oldu. Çünkü, evlerin çeşmelerinden akan su içilemez bir haldeydi.
Küçükler’in görev süresi sonlarına doğru Türkiye, külfet olan kar’ın aslında kar edilebilecek bir nimet olduğunu öğrendi. Ve Erzurum tarihinde ilk defa kış oyunlarına talip oldu. Nitekim 2011 yılında Erzurum 25. Dünya Universiade kış oyunlarını yapma hakkını elde etti. Bu sırada yapılan genel seçimlerde AKP oylarını artırarak yeniden tek başına iktidar oldu. Su meselesinde yaptığı hatadan dolayı aday gösterilmeyeceği düşünülen Küçükler, halk arasında sevilmeyen adam oldu. Başbakan’ın Erzurum gezisinde Başkan Küçükler’e fırça attığı herkesin dilindeydi. Şehirde ortak fikir  Küçükler, gitmeliydi. 
Yerel seçimler için başkan adaylarını açıklayan Başbakan Erdoğan, herkesi şaşırtacak bir karar vererek, Ahmet Küçükler’i ikinci kez aday gösterdi. Çoğu kişi oy vermeyeceğini söylese de Başkan Küçükler önceki dönem  aldığı oylardan daha fazla oy alarak, Erzurum tarihine geçti. Başkan Küçükler, Erzurum’da ilk defa üst üste seçilen ilk başkan oldu. Küçüklerin ikinci dönemi pasif geçti.
DEVAMI HAFTAYA ÇARŞAMBA…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurcan Demir 2014-09-27 15:28:49

bu yazı dizisinde görülüyor ki, erzurum'un yılları hep heba edilmiş. yazık bu kente.

Avatar
Recep Tok 2014-09-26 21:20:30

Hakkını vermek lazım Kucukler kadar kimse çalışmadı. Ama beklenti fazla olduğu için yetmedi. Kucukler sayesinde öncekilerin hiç hcalismadigini gördük.

Avatar
Yasemin 2014-09-25 17:09:20

tebrikler, harika bir yazı dizisi yeni dönemle ilgili bölümü merakla bekliyorum. elinize sağlık.

Avatar
Serdar Katırcı 2014-09-25 14:42:47

güzel noktaları dile getirmişsiniz. evet bir dönem insanlar küçükler başarılı olsun diye dua ediyordu. dışarıda yaşayan erzurumlulalr bile heyecanlanmıştı ama devamı gelmedi. oldukça güzel bir yazı dizisi merakla takip ediyoruz. umarım bu bölümü küçüklerde okumuştur.

Avatar
Osman Yaren 2014-09-24 19:04:57

doğru adam bunların hepini yaptı ama gönül yapamadığı için sevimsiz adam olmayı başardı. g erçekten çok güzel anlatmışsınız. tebrikler devavımını bekliyoruz.

Avatar
magdur 2014-09-23 23:41:01

Yakalalik niye