Nihayetinde Büyükşehir Belediyesi'nin takımı. Aras akıyor göz bakıyor. Büyükşehir Belediyesi yoksa takım da olmaz. Öyle olacak ki bu yeni sezon öncesinde Saim Özakalın başkanlığı bırakmak zorunda kaldı, yerine Ali Demirhan geldi, getirildi. Kuşkusuz bu değişimde en büyük etken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. O istemeseydi ne Saim başkan gider ne de bugün Ali Demirhan gelmiş olurdu.
***
Yeni sezona geçen sezonun son haftalarında işbaşı yapan bir teknik adam ve bazı takviyeler ile biraz daha farklı kadro ile sezona merhaba diyecek olan BB Erzurumspor'un bana göre rakibi yine kendisi! Eğer son 3 sezondur onca imkana rağmen bir üst lige sıçrama yapapamış ise bunun sebebi kendi oğlu kendidir!
***
Artık bu yeni sezonda 2.ligi iyice kafasına koyan BB Erzurumspor'da Ali Demirhan başkanlığındaki yönetim ile ilgili nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz bilmiyorum ama samimi olduğuna ben şahsen inanıyorum. Özellikle de kulübün isminin değişmesi hususunda bir önceki yönetime göre farklı düşündüklerini görüyor ve anlıyorum.
***
Dün ofisinde görüştüğüm bir yönetici, bir şekilde Büyükşehir Belediye isminin kulüp isminden çıkarılması gerektiğini ifade etti. ''Görünen o ki başında Büyükşehir Belediyesi olduğu sürece takım ile şehir arasındaki entegreyi sağlayamayacağız. Bu konuda en akılcı iş, mutlak sürette bu takımın ve kulübün ismini sadece Erzurumspor olarak değiştirilip karara bağlamak. Artık sadece Erzurumspor olur veya 68 Erzurumspor olur, şu an bilemiyorum. Ama ben gibi çoğu arkadaş da taraftarın dört elle takıma sarılması için isminin içinden Belediye'nin çıkarılmasını istiyor ve bekliyor'' dedi.
***
Geçen yıl Haziran ayında yazmıştım. Yapılan kongrede kulübün adı Erzurumspor olarak değiştirilmişti ama başına BB konulmuştu. Böyle bir değişkliğin de geçmişte Erzurumspor ile irtibatı ve sevgi bağı olan taraftar için çok da 'tın' olduğunu belirtmiş, ''Olduysa mübarek olsun'' yorumunu yapmıştım. Bazı arkadaşlarımız bu düşüncemin yanlış olduğunu söylemiş ve yapılan bu değişiklik ile bütün Erzurum taraftarlarının o takıma Erzurumspor gibi sahip çıkacaklarını iddia etmişlerdi. Ama bir yılı aşkın bir süre sonra gördük ki değişen bir şey olmamış. İçinden belediye geçiyor diye bu takımı her Erzurumlu sahiplenmiyor. Olmuyor işte zorla değil. O açıdan bu kulübün sadece Erzurumspor olarak kalması elzemdir ve bu konuda Büyükşehir Başkanı Sekmen'in de sıcak baktığını biliyorum. En azından profesyonel ligde bir takım ile Erzurum'un temsil edilmesini sağlayan Sekmen bu sayede Erzurumspor'u yeniden açan başkan olarak tarihe geçer!
--- 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NE FARK EDER 2016-02-12 10:19:15

ha kel hasan , ha hasan kel. değişmesi gereken bu şehrin zihniyeti . o da değişmez bu şehir 1999-2000 sezonunda trabzondaki̇ beşi̇ktaş maçinda deği̇l li̇gden futboldan düşmüştü