Rakip takımın atağında, auta gitmekte olan topu Kayacan, ceza alanı dışına çıkarak eliyle yakaladı.
Keşke çıkmasaydı!
Hakemin ceza alanı ile korner çizgisinin kesiştiği noktadan verdiği atışın devamında kaleye girmekte olan topu, Murat kafa vurmak yerine elle kesti.
Konyaspor- Erzurumspor maçının 11’inci dakikasında hakem, hem penaltı noktasını işaret etti, hem de Murat Uçar’a kırmızı kart gösterdi.
Murat’ın arkadaşlarını, Konya önünde 10 kişi bırakması, maçın kırılma noktasıydı!
Konya’nın ikinci golü 62’nci dakikada geldi.

Hadziahmetovic, çalımlarla kalabalık Erzurumspor savunmasının ortasından buldozer gibi geçti ve Kayacan’ı avladı.
Rashad ve Novikovas’ın cılız şutlarının dışında, atağımız yok.
Konya- Erzurum maçının özeti işte bu kadar.

GEÇEN YILKİ KADRO İLE DEVAM
Şu bir gerçek, Süper Ligde oynayan B. B. Erzurumspor’un kadrosunda bulunan ve yeni transfer edilen çoğu futbolcunun seviyesi, TFF 1’nci Lig düzeyinde.
Teknik Direktör Mehmet Özdilek, transfer zamanında yapılmadığı için 10 kadar eski futbolcu ile Süper Lige hazırlandı.
Özdilek, yönetime istediği futbolcuları da aldırtamadı.
Başkan Hüseyin Üneş’in Sehiç gibi başarılı bir kaleciyi elinden kaçırırken, hiçbir araştırma yapmadan gerçekleştirdiği transferler de hayal kırıklığı yarattı.
On kadar futbolcu transfer edilmesine karşın Özdilek döneminde 4-5 yeni transfer, kadroda yer buldu.

KONYA MAÇINDA 11 ESKİ TOPÇU OYNADI
Teknik Direktörlüğe getirilen Hüseyin Cimşir de ilk maçında eski futbolcularla birlikte yeni transferlerden Mina sarı kart cezalısı olduğu için Konya maçında Novikovas, Gomes, Petrus ve Kaan’ı sahaya sürdü.
Karşılaşmanın 18’inci dakikasında Sissoko’nun yerine Osman’ı, 46’ncı dakikada Obertan’ın yerine İbrahim’i, 67’nci dakikada Gomes’in yerine Emrah’ı, 87’nci dakikada Novikovas’ın yerine Ömer’i, Rashad’ın yerine Donald’ı aldı.
Özetle Konya deplasmanında TFF 1’nci Lig kadrosundan gelen 11 futbolcu ile 5 yeni transfer olmak üzere 16 futbolcu oynadı.

ÜNEŞ’İN YANLIŞ TRANSFER POLİTİKASI
Peki mavi - beyazlı takımın bu duruma gelmesinde Başkan Hüseyin Üneş ve ekibinin hiç mi sorumluğu yok?
Aslında Erzurumspor’un problemi teknik direktörde değil, oluşturulan takım ve futbolcularda.
Çünkü oynanan 10 maçta, 2 galibiyet, 3 beraberlik, 5 yenilgi alan, 17 golü kalesinde gören, ligin en çok gol yiyen ruhsuz bir takımından söz ediyoruz.
Ayrıca, şimdiye kadar yapılan yanlışı da düzeltmek gerek.
“Transfer yapmak” demek, takım yaş ortalamasını 30’a çıkarmak değil, Taylan gibi, Sehiç gibi yıldız adaylarını bulup takıma kazandırmaktır.
Yoksa piyasada Pierre Kanstrup, K.F. Opseth gibi (Kadrodaki futbolcuların isimlerini şimdilik yazmak istemedim) sözde sporcu çok.
Eğer TFF 1’inci Ligden gelen futbolcuların çoğunlukta olduğu kadroya, birkaç futbolcu monte ederek Süper Ligde oynayacaksak, bırakın galibiyeti, beraberliğe bile hasret kalırız.
Sezon sonunda da, ‘asansör takım’ olarak ikinci kez geldiğimiz yere döneriz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.