Değerli Köşe okurlarım
Bugünkü konum, Türkiye’de Erzurum, Diyarbakır ve Trakya’ daki üç ilde bulunan petrol baseni olduğunu ve bu bölgelerde 20 trilyon metreküp bulunan son zamanlarda sıkça duyduğum Kaya gazı,
Kaya gazı, kayaların içine sıkışmış halde kalan doğalgaz olarak tanımlanabilir. Petrol ve doğalgaz yüzeye çıkarılırken bir kısmı gözeneklerde kalabiliyor. Gazın içinde kaldığı kaya geçirgen  olmadığından kalan gaza dışarıdan müdahale gerektiriyor. Hidrolojik çatlatma ( hydro fracking ) denilen yöntemle bu katman içinde kalan gaz yüzeye çıkartılan, petrol ve doğalgazın alternatifi olarak adından söz edilen kaya gazı özellikle ilimizde bulunması çok önemli olduğunu ve ilimizle birlikte Ülkemiz ekonomisine katma değer katacağını düşünüyorum.
Zaten Petrol ve doğalgaz üretiminin yetersizliğinden dolayı neredeyse %92 oranında dışa bağımlı olan Türkiye’nin acilen yeni enerji kaynaklarına ihtiyacımız var. Çünkü petrol ve doğalgaz senelerdir Türkiye’nin canını acıtmaktadır. Enflasyonun, işsizliğin, cari açığın en büyük nedeni hep enerji harcamaları olmuştur. Vergilerin çoğu, ihracatın neredeyse tamamı enerjiye gitmiştir. Ama yine de Türkiye, bugün bile “cari açık” belasından kurtulamamıştır.
Altı ayı soğukla geçen ilimiz için çok önemli bir gelir kaynağı olmakla beraber doğalgaz fiyatlarının da düşmesine neden olacaktır.
O nedenledir ki Kaya Gazının sondaj çalışmalarına bir an önce başlanmasını temenni ediyorum.
Saygılarımla...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.