Korona’nın yüzlerce zararına karşı tek tük de olsa faydası da oldu! 

Bütün dünyayı kasıp kavuran ve yüz binlerce insanın ölümüne yolaçan asrın illeti Korona virüs, beraberinde bir takım olumlu gelişmelere de sahne oluyor.

Misal; dünya ölçeğinde her çeşit suç oranında dikkate alınır ölçüde bir düşüşe sebep oldu.

Bir yanıyla toplu ölümlere, en acıklı hikâyelere, toplumsal infiale ve tahminlerin çok ötesinde maddi kayıplara zemin teşkil eden Korona virüs, başka bir yanıyla da başta suç oranlarının düşmesi olmak üzere, insanın yeniden kendini keşfetmesine vesile oldu.

ERZURUM’DA DURUM NE?

Bugün Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’la görüştüm.

Malum, ülke çapında olduğu gibi şehrimizde de emniyet ve jandarma birimleri, bu süreçte en az sağlık çalışanları kadar özveriyle hizmet eden ama buna rağmen ağlayıp sızlamayan kamu teşkilatları…

Dadaş sen evde kal biz senin hizmetindeyiz” sloganını, kısa sürede şehrin dört bir yanında genel kabul haline getiren Erzurum Emniyeti, gerek mensuplarının samimi ve sempatik tavırları gerekse kurumsal kimliğin verdiği sorumluluk açısından Erzurum halkından bol bol alkış ve övgü topluyor.

İşte bu güzel teşkilatın Erzurum’daki müdürü Mehmet Aslan…

Tribünlere oynamayı sevmeyen, iş ve çözüm odaklı bir polis şefi…

Erzurum’u ne çetecilere, ne illegal oluşumlara, ne de teröre duçar etti.

Sessiz sedasız bir şekilde inandığı ve güvendiği mesai arkadaşlarıyla gece gündüz şehrin güvenliği ve selameti için koşturup duruyor.

Sordum; bu çalışkan, samimi ve yürekli polis şefine…

Erzurum’da asayiş berkemâl mi?

Mehmet Bey anlattı:

Erzurum’da başta hırsızlık olmak üzere, özellikle yüz kızartıcı suçlarda yüzde elli-yetmiş arası bir düşüş oldu. Fakat buna mukabil aile içi şiddet ve sokakta ya da trafikteki kavga oranında hemen hemen kayda değer bir azalma olmadı.”

Sormaya devam ettim:

Pandemiden ötürü ülke genelinde olduğu gibi elbette ki Erzurum özelinde de polisin ve jandarmanın yükü arttı. Pekii bu, asayiş noktasında bir zafiyet doğuruyor mu?

Emniyet Müdürü Mehmet Aslan cevapladı:

Haklısınız merkezde polis kırsalda jandarma bu salgınla birlikte adeta geceli gündüzlü çalışıyor ve her personel fedakârlıkta bulunarak, mesai mefhumu gözetmeden hizmet ediyor. Öncelikle bu değerli meslektaşlarımıza ve jandarma personeline canı gönülden teşekkür ediyorum.Asayiş meselesine gelince… Kesinlikle bir zafiyet ya da ihmal söz konusu değil. Çünkü her iki alana bakan görevliler başka başka ekiplerden oluşuyor. Kaldı ki Erzurum zaten adli suçlar açısından ülkedeki pek çok şehre göre iyi durumda. Buna rağmen emniyet ve jandarma en küçük bir gevşekliğe göz yummuyor.”

Ezcümle, Erzurum emin ellerde…

İnşallah bu Korona illeti de bir an evvel daha fazla tahribat açmadan çekip gider, ülkemiz ve insanımız gündelik hayatına döner.

Daha doğrusu bütün insanlık huzura erer inşallah…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.