Önümüzdeki yılın Şubat ayında EYOF çok sayıda ülkeyi misafir edecek olan Erzurum, bugünlerde bir ülkenin sürat pateni milli takımını ağırlıyor.
Buz pateninde sayılı ülkelerden biri olmayı hedefleyen Hindistan short track milli takımını kamp için Erzurum’a gönderdi. Bir yöneticinin kafile başkanlığında Erzurum’a gelen takımda 5’i bayan olmak üzere toplam 10 sporcu bulunuyor. Önümüzdeki ayın ortalarına kadar Erzurum’da çalışacak olan Hindistan milli takımı, günde biri kara diğeri buzda olmak üzere çift idman yapıyor. Başlarında antrenör olmadığı için de konuk milli takım sporcularını, Hindistan Buz Pateni Federasyonunun talebi üzerine Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Short Track antrenörü Zeynep Erkılıç çalıştırıyor. Hindularla slefi çeken Erkılıç, tercümanlığımızı da yapıyor.
Buz Pateni Federasyonu’nun Erzurum il temsilcisi olman sebebiyle de dün 500 seyirci kapasiteli Dadaşkent Yolu üzerindeki Buz Hokey salonunda ki antrenmanını izledim. Yaklaşık 1 sat süren idmanda konuk sporcuların keyifleri dikkatimden kaçmadı. Ancak, Türk antrenörünün talimatlarını pür dikkat takip eden sporcuların, kros atma çalışmalarında zaman zaman zorlandıklarını da gördüm. Antrenman arasında verilen küçük molada tercüman aracılığıyla sohbet ettiğim yıldız ve minik sporcular, özellikle Erzurum’a hayran kaldıklarını söylediler. Burada unutulmaz günler yaşadıklarını ifade eden Hindu sporcular, salondaki buzu da ayrıca beğendiklerini ifade ettiler. Sohbet esnasında bu sporcuların Erzurum’dan bahsederken gözlerinin parladığını da gözlemledim.
Her ne kadar Hindistan buz pateninde öyle ahım şahım yerlerde değil. Ama bazı Avrupa yarışlarında yer alan da bir ülke. Özellikle ferdi yarışlarda bazı sporcuları ile de ismi zaman zaman başarı listelerinde de yeralan ülke. Ama bu kampta da gözlendi ki çoğu Erzurumlu olan Türk Milli takımı, onlardan fersah fersah önde. Bu da elbette ki hoşumuza gidiyor, içimiz gıdıklanıyor. Ve aradaki farkı da bu tür ülke takımlarının çalışmalarını izleyerek daha net fark edebiliyoruz.
---       
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.