7 Haziran’da başlayan genel seçim süreci 1 Kasım’da tekrarlanan seçimlerin ardından açıklanan yeni kabineyle noktalanmış oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Hükümet artık göreve hazır. Adalet ve kalkınma partisinin 4. kez işbaşına geldiği hükümet Erzurum açısından hayal kırıklığına neden oldu.  Önceki 3 AKP hükümetinde sürekli olarak bakanlık alan Erzurum,  4. AK parti hükümetinde hiçbir vekiline bakanlık alamadı. 3. Ak parti hükümetinde dışarıdan İçişleri bakanı olarak atanan, 1 Kasım seçimlerinde de Bursa’dan vekil seçilen Efkan Ala’nın yeniden İçişleri Bakanı olarak 4. Akp hükümetinde yer alması ise Erzurum için tek teselli oldu. 
Seçim öncesinde eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın kabinede yeniden yer alacağı, Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu isimlerinin de bakanlık için adı geçen isimler olduğu belirtiliyordu. Ancak görünen o ki, bu tahminler o vekillerin taraftarları tarafından ortaya atılmış beklentilermiş. Efsane bakan olarak adlandırılan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yeniden koltuğu verilirken, bir başka efsane bakan olan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a koltuk verilmemesi de Erzurumluları oldukça şaşırttı, hem de hayal kırıklığına uğrattı. 
Geride kalan 13 yıl boyunca Adalet ve Kalkınma Partisine en üst seviyede destek veren Erzurum’a yeni kabinede yer verilmemesi,  7 Haziran seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinin kulağını hafifçe çeken Erzurum’a, cevap niteliğinde oldu.  Netice itibariyle Erzurum, yıllardır devletin zirvesinde yer bulduğu koltuğunu Erzurumlu ama Bursa milletvekili olan Efkan Ala’yı saymazsak kaybetmiş oldu.
Yeni kabineye milletvekili veremeyen Erzurum,  önümüzdeki yıllarda hükümetten ne kadar ilgi ve hizmet görecek bunu bekleyip hep beraber göreceğiz. Mevcut vekillerin çok daha fazla gayret gösterip şehrin sorunlarını çözümlemeleri ve seçim öncesi verilen vaadleri yerlerine getirmeleri gerekecek. Çünkü, kabine de vekillerini bulamayan Erzurum’da daha şimdiden küskünlük başladı diyebilirim.  Çarşı pazarda özellikle Recep Akdağ’ın bakanlık koltuğuna yeniden oturacağına kesin gözüyle bakılıyordu.
Türkiye genelinde Adalet ve Kalkınma Partisine katıldığı her seçimde en üst seviyede destek veren Erzurum’da dillendirilen bir başka söylenti de ‘Erzurum’da gerileme dönemi’ başladı şeklinde.  Önümüzdeki süreçte vekillerin çalışmaları bu söylentilerin doğru mu yoksa hakikaten de söylenti mi olduğunu ortaya koyacak.  Kısacası bu gelişmelerden  sonra Erzurumlu vekillerin performansları her şeyi ortaya koyacak.
Bekleyip, hep beraber göreceğiz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Aydın 2015-11-26 13:06:39

kesinlikle öyle