Belediyeler ile ilgili yazı yazmak ve belediyeleri yönetmek şimdi oldukça daha da zorlaşıyor!
İller veya ilçeler, köylerin de şehir merkezleri için oy kullanmasından dolayı belediye hizmet alanları büyük oranlarda artıyor!
Seçim çalışmaları esnasında vatandaşı ziyaret eden adaylar elbette vaatlerde bulunmuşlardır, o halde şimdi iş zamanı!
 24 Kasım 2013 tarihli “Temizlik ve Park- Bahçe Yapmamak Niye?”adlı bir yazımda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bir sitem etmiştim!
Köseömerağa Mah., Kasımpaşa Mah., Alipaşa Mah., Kadana Mah., Dervişağa Mah., Dağ Mah., Yeğenağa Mah., Kavak Mah., A. Yoncalık Mahalleleri; burada belediye, temizlik, park, bahçe kelimelerinin anlamı yok!
Çocukların oynaması için artık köylerimizde bile olan park, bahçe, oyun alanları buralarda yok!
Biz çocukken bacalarda oynardık; bu yüzden!
Maalesef şimdi bacalar da yok!
Çocuklar mahalle içlerinde çöp yığınlarının yanında oynuyorlar!
Hijyen denen şey buralarda oldukça lüks sayılıyor!
Mahalleler kirli, çöpler dağınık, kokuyor! Yaz mevsiminde kim bilir nasıldır?”
Demiştim; gene diyorum!
Temizlik Erzurum’un büyük problemidir!
Demiştim; gene diyorum!
 
 
Erzurum’da trafik bir keşmekeştir!
Caddelerden araçların sola (öncelikle İstasyon Caddesi) dönüşlerine izin verilmemelidir, ilk döner kavşağa kadar gidip dönüş yapmaları trafiği rahatlatır!
Dar sokaklar; (öncelikle Gez Mahallesi) gidiş- geliş istikameti yerine “tek yön uygulaması” trafiği rahatlatır! Sıkışan trafikte insanlar dakikalarca manevra yapmakta ve sonra kavgalara sebep olmaktadır!
Şehir içi ulaşımda otobüs, midibüs, minibüslere; kalite, konfor, sürat, nezaket açısından çeki düzen verilmelidir!
B. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen Yenişehir Kavşağı’na “Üst Geçit” yapılacağını söyledi. Üst geçit kadar gene Palandöken’de de sola dönüşlerin kalkması, ışıklı trafik kontrol noktalarının artması trafiğin rahatlamasına vesile olur!
Ne kadar caddelerde sola dönüş çok veya ne kadar ışıklı trafik kontrol noktaları az; o kadar can güvenliği tehlikede ve o kadar trafik sıkışıktır!
Erzurum için TRAMVAY özlemimi gene bu sütunlarda defalarca dile getirmişimdir! Toplu taşımacılık ve şehrin modern görüntüsüne katkı sağlayacak tramvay ileride bir gün yapılacak elbette! Bunun için üst ve alt geçitler yapılırken konumlandırılmaları dikkate alınmalıdır, derim!
Ve Palandöken Kayak Merkezi’ne İstasyon Caddesi veya daha uygun bir noktadan TELEFERİK yapılması düşünülmelidir. Kışın karlı ve zorlu yollarda, küçük ulaşım araçları yerine, teleferik tercih edilebilmelidir!
Demiştim; gene diyorum!
Sayın Başkan Mehmet Sekmen elbette yazımızı ne kadar ka’le alır bir şey diyemem! Ama bir umuttur bizimkisi, bu bir Erzurum sevdasıdır!
Umuyor, bekliyorum!
Erzurum bizim / benim; gözbebeğimiz, bunu biliyorum!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.