(Anmak için değil, Anlamak İçin)

Yarın 12 Mart 1918 Erzurum'un Kurtuluşu

Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete beşiklik etmiş olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihi dönüm noktalarından birisidir.

Birinci dünya savaşında Erzurum, Çarlık Rus ordusunun ilk hedefi üzerindeydi. Erzurum 16 Şubat 1916'da Ruslar tarafından işgal edildi. 1917 yılında Rusya’da çarlık rejimi yıkılmış Bolşevikler ülkede duruma el koymuşlardı.

Rusya’da bu yönetim değişikliği üzerine Ruslar işgal ettikleri Doğu Anadolu Bölgesini boşaltarak ülkelerine dönmeye başlamışlardı. Ancak Doğu Anadolu’da Ermenistan hayalini yaşayan Ermeniler süratle silahlanarak Erzurum ve çevresinde soykırıma giriştiler.

Çünkü Ermenilerin işi gücü soykırım yapmaktır birde TÜRK dendi mi Ermenilerde akan sular duruyor, kanları donuyor biz tarihte bunu çok yaşadık amaçları Erzurum topraklarını da Ermeni topraklarına katmaktı ki hala daha bu devam ediyor ve edecekte

Erzurum’ a Ermeni Mezarlık Anıtı Dikilsin

Dikilsin ki hafızamıza kazınsın

Dikilsin ki gelecek olan nesil tarihine yön versin

Dikilsin ki dün olduğu gibi, bugünde yarında boş durmayacaklarını herkes bilsin

Dikilsin ki tarihi mahallelerimizi her kes görsün öğrensin

Dikilsin ki gelecek neslimiz bizden bunun hesabını sormasın

Dikilsin ki yaptıkları soykırıma karşı bugünde yarında sessiz kalmadığımızı ve kalmayacağımızı her kes öğrensin

Dikilsin ki Ermenilerin tarihi öz geçmişinde soykırım yapmak için ne kadar çok çabaladığını TÜM DÜNYA GÖRSÜN herkese karşı bir ibret olsun

Dilmezse eğer GÖK GİRSİN, KIZIL ÇIKSIN

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzurumluların bu mutlu ve tarihi gününü kutluyor, bir daha bu günlere düşmemek için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmelerini diliyor, Allah'tan milletimize bu acı dolu günleri bir daha yaşatmamasını temenni ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.