Yaz rehavetine rağmen Ankara’da siyaset hız kesmiyor. Özellikle Meclis kulislerinde en hararetli konuların başında, Kabine’deki yapılması muhtemel değişiklik geliyor.

Basına yansıyan rivayetlere göre, AK Partili milletvekilleri, çoğu zaman bakanlara hatta bakan yardımcılarına bile ulaşamadıklarından yakınmışlar. Bu serzeniş de, tabandan gelen bir siyasetçi olan Başkan Erdoğan’ın tepkisine yol açmış.

İşte bu sebepten olsa gerek Kabine’deki muhtemel değişiklikte, yeni bakanların coğrafyaya göre belirlenmesi bekleniyor.

Misal; AK Parti Erzurum’da birinci parti, ama hükümette bakanı yok. Dolayısıyla yeni Kabine şekillenirken öyle zannediyorum ki, “AK Parti’nin kalesi Erzurum” denklem dışında tutulmayacak.

Yani bugün yarın yeni bir bakanımız olabilir.

Pekii kim olur?

Ya da şöyle de sorulabilir:

Bu yeni bakan, mevcut vekiller arasından mı belirlenir yahut da Tayyip Bey’in şu andaki Kabine’de uyguladığı gibi Meclis dışından biri mi olur?

Elbette bu soruyu cevaplamaya mezun değiliz.

Bizler olsa olsa ya temennilerimizi dile getiririz ya da kulis dedikodularına dayanarak bir tahminde bulunabiliriz.

Çünkü bu husustaki tasarruf hakkı Başkan Erdoğan’da…

Fakat şu kadarını söyleyelim ki…

İster Meclis’ten biri olsun isterse dışarıdan belirlensin fark etmez, bu şehri layıkıyla bakan olarak temsil edebilecek onlarca hemşehrimiz mevcut…

Bizim için önemli olan icranın içinde Erzurumlu bir ismin olması…

Malumunuz Erzurum, 17 yıllık AK Parti iktidarı süresince Kabine’de (şu son zaman hariç) hep bir, bazen de iki isimle temsil edildi, yani bir bakanımız illa ki vardı.

Kabul edelim ki…

Şehirlerin hizmete en çabuk biçimde ulaşmasının başlıca yolu, bakandan geçiyor. Eğer sizin şehrinizden biri bakan ise, siz bakanı olmayan yerlere göre pek çok açıdan daha avantajlı olabiliyorsunuz.

Biz bu gerçeği Recep Akdağ, Efkan Ala ve Selami Altınok özelinde somut olarak gördük.

Başkan Erdoğan, tercihini kimden yana kullanır bilemeyiz, zaten Erzurum’un talebi de “illa da şu isim olsun” şeklinde değil ki… Erzurumlu, Kabine’de bir hemşehrimiz olsun istiyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.