Tüm kamuoyunun da yakından bildiği üzere  2012 yılında KUDAKA’ nın Kış ve Spor Turizm Komitesi başkalığını yapmaktaydım.
Kış ve Spor Turizm Komitesi 17 kişiden oluşuyordu, ilk toplantımızda Erzurum’un Turizmini geliştirmek için bir çok konuyu ele aldık, faka içlerinde bir proje vardı ki, zor olduğu kadar bir o kadar da Erzurum’un gerek Tanıtımı gerek, Turizmi için gerçek anlamda büyük bir katma değer katacak çok önemli bir projeydi,
Tüm kamu oyununda yakından bildiği Yükseklik İrtifa kamplarıydı.
Ogün ilk toplantımızda bu projeye hayata geçirmek için karar alarak birkaç gün sonra ilimizin valisi Sebahattin ÖZTÜRK ile konuyu paylaştık, valimiz Sebahattin ÖZTÜRK Yükseklik İrtifa kampları projesine çok sıcak davranarak her konuda destek vereceklerinin altını çizerek söylemişti.
Komite olarak bu proje için profesyonel ekip kurmaya karar vererek, gerek Erzurum dan gerekse Antalya dan yükseklik irtifa kampları üzerine daha önce tecrübeli Turizmciler ve bu işe gerçekten inan insanlarla bir ekip oluşturduk.
Kurmuş olduğumuz ekip Yükseklik İrtifa kampları ile birlikte birde KUDAKA Kış ve Spor Turizmini Geliştirme Komitesi olarak Uluslar arası Erzurum Kupası Turnuvası Erzurum Cup düzenleme kararı aldık uluslararası tecrübeli Futbol menajerleri ile irtibata geçerek çalışmaları başlattık.
2012 yılında tüm komu oyunun yakından takip ettiği gibi öncelikle Yükseklik İrtifa kampları üzerine bayağı bir mesafe aldık,
Bu arada Erzurum Cup içinde bir ev sahibi takım olmak üzere Fener Bahçe spor kulübü ile birlikte Dinamo Bükreş, Partizan Minks, Wadi Degla ve Lierse gibi takımları ile anlaşmalar yapıldı, lakin sahalarımızın yetersiz gelmesinden dolayı maçları 2013 yılına erteleme kararı aldık.
Biz bu projeye gerçekten çok inanmıştık, gecemizi ve gündüzümüzü bu proje için vererek gereken tüm fedakarlığı yapıyorduk.  
Bu maçlar ilimizin tanıtımı için hayati önem taşıyordu, Ama maçların yapılabilmesi için bize yeni sahalar gerekiyordu, o halde yeni sahaların yapılabilmesi için Kalkınma Bakanlığına sahalar için proje hazırladık ve toplamda 7.000.000.00 Milyon TL sahalar yapımı için projemiz onaylanmıştı.
Bir an önce çalışmaları başlatarak ihale sürecine çıkması için yoğun çaba sarf ettiğimiz projemiz ne yazık ki eski valimiz Sebahattin ÖZTÜRK ve KUDAKA genel sekreterimiz Rıfat ALTAN’IN atamalarının başka illere yapılması ile birlikte adeta sekteye uğradı
Tabiki sekteye uğramasının en önemli sebebi 2012 yılından sonra imitasyona dayalı stratejik eylem planı dahilinde kurulan komitelerin bir kaçı hariç diğer komitelerin toplantı yapmasına ve proje geliştirmesi için son iki senedir toplantı yapılmaması
Bu komitelerin daha sonra KUDAKA tarafından kalkınma kurulu üyelerine seçimle devredilmesine rağmen TRA1 yani Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ tan  hem maddi hem de manevi  kayıpları göz önüne alarak, TRA1 in kalkınması için   gönüllü olarak proje geliştirmek  insanlara rağmen ve defalarca komisyonların toplanması için görüşmelerimize rağmen buğüne kadar hiçbir toplandı yapılmamıştır.    
2012 de İnivasyona dayalı olarak 2.000 bin kişinin katılımı ile kurulan  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) bağlı Komiteler ve daha sonrasında kurulan Komisyonların yapacağı ve yaptığı bütün projeler yarım kalmıştır.
Farklı bölgelerde, bölgelerin kalkınması için para ile akıl satın alınırken, bizim bölgemizde gönüllüler susturuluyor.
Oysaki Akıllı insan, başka insanların aklını kullanan insanlardır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.