2014 Soçi Kış Olimpiyatlarının açılışından önce Rusya Devlet Başkanı Putin ve hükümet başkanı Medvedev’i spor tesislerini teftiş ettikten sonra kayak kaydıklarını televizyondan izledik. Heveslendim doğrusu. 2011 Erzurum Kış Olimpiyatlarında ne devlet, ne hükümet ve ne de spor bakanını kayak kayarken görmedik.  Bu bir eksiklik mi bilmem ama ben eksiklik olduğunu düşünüyorum.
11.02.2014 tarihli yazılı basından “Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın girişimiyle İstanbul’da temin edilen 50 adet Bilbord’da Erzurum’un Kayak Merkezleri İstanbullulara anlatılıyor.” haberini okuyoruz. Ne kadar güzel bir girişim. Erzurum’u Erzurumluya tanıtmaktan öte bir iş yaptığı için Vali Bey’i kutlarım.
Umarım bizler de derslerimizde bizi bize reklam etmekten öte bir şeyler yaparak bu girişimi uluslar arası boyuta taşırız. Bu hepimiz için milli bir vazifedir.
Vali Bey’i, -40 yaşından sonra kayak öğrenen birisi olarak- gazetelerde gördük. Belki de kayak sporunu Erzurum’da öğrenen, karın keyfini çıkaran ilk valimizdir.  Kendileriyle Xanadu Oteli’nde üzerinde kayak kıyafetleriyle karşılaştığımızda bize hal-hatır sorma ve tokalaşma nezaketini gösterdi. Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği’nin “Ehram” standındaki ehramdan üretilmiş ürünleri bizzat yabancılara Erzurum’un kültürel değeri olarak tanıttığını memnuniyetle müşahede ettim.  Erzurum’un kültür ve sanat değerlerini sahiplenmesi ve tanıtması da ayrıca kutlamaya değer örnek bir yönetici tavrı olduğunu belirtmek isterim. 
Hafızamızı yoklayacak olursak; Erzurumlu bakanların, milletvekillerinin, rektörlerin, kaymakamların, belediye başkanlarının, yöneticilerin hatta spor il müdürünün kayak yaparken resimlerini basında görmediğimizi söylesek çok yanılmış olmayız.  Eğer resimleri varsa onları da kutlarım.
Hâkimler, savcılar, akademisyenler, bürokratlar, avukatlar, bankacılar, sanayiciler, tüccarlar, esnaflar, müftüler, imam-hatipler, milli eğitim müdürleri, okul müdürleri,  gazeteciler kısaca herkesi -Erzurum’un nimeti olan kayak sporunda-  görmeliyiz ki hep birlikte topluma örnek olalım.
Nasıl Oluyor? Üç tarafı denizlerle çevrili ve dünyanın incisi bir ülkenin sahibi oluyoruz da yüzme bilen milletler sıralamasında dibe vuruyoruz! En çok denizde boğulan bizler oluyoruz!  
Sayın valim, Ilıca ve Pasinler termal kaplıcalarında,  turistlere gösteri yapan cirit sahasında ve daha nice etkinliklerin başında sizleri gördükçe memnuniyetimiz artıyor.
Kayak kaydığınız için kayak pistleri bu yıl çok güzel. Sizleri yukarıda saydığım Erzurum’un üst-akıl şahsiyetleriyle kayak yaparken görmek bizleri mutlu edecektir.
İçişleri, Çevre ve Orman Bakanlarının bakanlıkla ilgili toplantıları Erzurum’da neden yapılmasın ki.
Bu hafta sonu sevinçli bir olay yaşadım. İçlerinde oğlum Ahmet Ediz’in de bulunduğu 52 minik yavrumuzun kayak gösterisi yapmaları ve sertifika almaları coşkunluğuydu. Bizlere bu sevinci;  Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Adalet Gençlik ve Spor Kulübü Genel Sekreteri Gencay Edeş ve Kulüp Başkan Yardımcısı Serhat Bingöl’ün yardım ve teşvikiyle kurulan Adalet Gençlik ve Spor Kulübü yaşattı.  İki hafta boyunca yavrularımız palandökenin eteklerinde hocalarının nezaretinde kayak öğrenmenin keyfini yaşadılar. İki haftanın sonunda Kızılay Dağ Evi’nde sertifika töreni düzenlendi. 52 minik kayak kursiyeri ailelerinin elinden sertifikalarını aldılar. Mutluluk yüzlerinden okunuyordu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.  
Bu etkinliğin diğer kurumlara da örnek olması temennisiyle...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2014-02-12 10:25:07

bir erzurumlu olmamasına rağmen erzurum için yaptığı hizmetten dolayı kutlarım.keşke şu erzurumlu olan belediye başkanları da yapsa böyle çalışmalar

Avatar
Av 2014-02-11 23:44:35

Bu kulübün kuruluşunda ankarada bulunan ce kulübün mevcut başkanı yasin emre yavuz'u unutmamak lazkm