Köşeme kaç defa taşıdım hatırlamıyorum. Ben demiştim demek de doğru değil; biliyorum.
Ancak trafikte masum gencecik bir insanımız daha hayatını kaybetti! Yazık değil mi?
 
Erzurum’daki trafikten, toplu ulaşımdan söz ediyorum.
Şehir içinde sola dönüşler kaldırılsın demişim!
Otobüsler, midibüsler kontrol altına alınsınlar demişim.
Büyük küçük demeden kavşakları trafik ışıklarıyla kontrol edelim demişim!
Birçok cadde ve sokak tek yönlü trafiğe geçmeli demişim!  Gerekçe olarak da ambülâns, itfaiye ve polis araçlarının bir olayda müdahale şanslarının mevcut düzende olmadığını ya da gecikmeyle veya hayatları riske atarak olabileceğini söylemişim!
 Çift taraflı trafik yetmiyormuş gibi bir de çift sıralı parka izin vermeği ise anlamak mümkün değil. Vatandaşın gideceği yerin kapısına kadar arabayla gitme sevdası, işi zora sokuyor!
 
TRAMVAY gibi raylı sistemlere geçmemiz lazım demişim! Hâlâ daha söylüyorum. Erzurum tramvaysız olmaz, trafiği rahatlamaz. Küçükler’e anlatamadım; Sayın Sekmen’e anlatabileceğimi düşünüyorum. Palandöken tesislerinden yukarıdan aşağıya bakarak güzergâhı görebilir, plan yapabilirsiniz! Belki gene daha önceden söz ettiğim şehir içinden Palandöken’e bir TELEFERİK yapmayı da düşünebilir, planlayabilirsiniz!
 
Bir trafik kazasındaki ölüm vakasından sonra köşemde yazmıştım; mesela Üniversite içerisindeki yol ışıklı kontrol sistemine geçmiş, yollara bazı ilaveler yapılmış; risk azalmıştı. Ellinciyıl Caddesinde sola dönüş kaldırılmış; trafik rahatlamıştı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen, şehir içi toplu ulaşımda yeni uygulamalara geçirilecek; eğitim, kamera ile kontrol, anında şikâyetçi olabilmek için elektronik GPRS ile kontrol sistemlerinden söz etti.
Otobüs, minibüs ve midibüsler için yol kamerası, iç kameralar ile hız kontrolü; gürültüsüz, güvenli, minimum riskli bir toplu ulaşım sağlayabilir. Her araca bir polis koymak gibi bir şey bu! Anında şikâyet imkânı ile toplu taşımacılığın bir nebze düzeleceğine inanıyorum.
İnsanlar hayatlarını kaybetmeden önce de tedbir almak yetmiyor aslında; tedbir uyarılarını da ciddiye almak gerekiyor.
Eğitim başta olmak üzere diğer tedbirler ve düzenlemeler için bir an önce harekete geçilmeli ve Erzurumluya toplu taşıma araçlarına güveni kazandırılmalıdır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.