Erzurum da sanayi, üretim yok denecek kadar az...

Ekonomimizin gelişme sürecine katkı sağlayan ve ayakta tutan KOBİ, tarım, turizm, askeri birlikler, üniversite, polis meslek okulları başta geliyor.

Üniversiteler, Askeri Birlikler, Polis Meslek Yüksek Okulları ve turizm bizim için bacasız fabrika.

Öğrenciler, askerler, turistler ulaşım, barınma, yeme içme, eğlence gibi harcamalarıyla gittikleri şehre ekonomik katkı sağlar ilimizin en büyük geçim kaynağıdır.

Burada çok önemli bir noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Her ne hikmetse Erzurum’a yakın illerden çıkan Başbakan ve Bakanlar önceliği kendi memleketlerine yenilik getireceğine, yeni bir proje üreteceğine katma değer sağlayacağına Erzurum dan ne götürürüz derdine düşüyorlar.

Eskiler hatırlayacaktır Bir dönem, Avukat, siyasetçi ve 20. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı. Başbakanlık ve Anavatan Partisi genel başkanlık görevini 1989–1991 yılları arasında sürdüren Yıldırım Akbulut döneminde Erzurum da bulunan Polis meslek yüksekokulu, Hukuk Fakültesi, Mareşal Çakmak hastanesinin Erzincan a taşındılar

Akabinde 2013 de Dumlu, Kandilli ’deki askeri birliklerin ve Aşkale ilçemizde ki 4’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı bazı birliklerinde Erzurum’dan Trabzon’a gitmesi ile şehrimizde adeta şoka uğradı

Ne garip ki birçok ilaç firmasının bölge müdürlükleri Erzurum dayken alınan ani bir kararla Trabzon a taşındı. Bir kişi bile çıkıp ta nereye gidiyorsunuz denilmedi tek vücut olunamadı

Ya arkadaş siz Erzurum dan ne istiyorsunuz...

Sizin başka işiniz gücünüz yok mu?

Bizimle derdiniz nedir?

Erzurum’un ilerlemesi sizlere neden batıyor?

Şimdi dua eder duruma geldim ve diyorum ki yakın illerden ne başbakan, ne cumhurbaşkanı nede bakan çıkmasın Allah’ ım önce darbeyi bize...

Son olarak ta bildiğiniz gibi...

Erzurum Ticaret Sanayi Odası bünyesinde faaliyetini sürdüren ve Doğu’da 7 ilde hizmet veren Kredi Garanti Fonu buğüne kadar onlarca kişiye can suyu olan, sayısız işletmenin ayakta durmasını sağladığı işini büyütmek isteyen iş insanlarına destek olan KGF nin Erzurum’dan Trabzon’a alınmasıydı.

Ama neyse ki bu defa Erzurum’da bir ilk yaşandı...

Siyasetçi ve STK ları ile birlikte hareket etmesi ile Kredi Garanti Fonunun ( KGF ) kapatılarak Trabzon’ a bağlanma kararından vaz geçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.