Ülkemizde spor dalları içerisinde şüphesiz en çok ilgiyi gören dal futbol. 7’den 70’e herkesin ilgisini çeken, hafta sonlarını renklendiren futbol her ne kadar sahada ayakla oynansa da işin aslı paradan geçiyor. Erzurum’da futbola en çok ilgi gösteren şehirlerin başında yer alıyor. Geride kalan üç yılda üç kupayla süper lig hayaline ulaşan ve tabir caizse adını tarihe yazdıran büyükşehir belediye Erzurumspor’da ne yazık ki, işler tıkanma noktasında. Gidişat gidişat değil...!

Süper ligde oynadığı dört karşılaşmada üç mağlubiyet bir beraberlik alarak ligin son sırasında yer alan takımda ‘’Para’’ sesleri artık yöneticiler tarafından yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Sahada iyi oynayan ancak puan almayı başaramayan takıma taraftar dışında kimse maddi anlamda destek olmuyor. Öyle ki, ne sahada ne de oyuncuların göğüslerinde ciddi manada kaynak sağlayacak reklam yok. Görüntüye baklırsa, bundan sonra da ne yazık ki olmayacak. İlk dört haftada içeride ve dışarıdaki maçlarda tribünleri dolduran vefakar BB Erzurumspor taraftarı, bu gidişatın devam etmesi halinde takımdan elini eteğini çekecek gibi görünüyor. Çünkü, takım beklentilere cevap veremiyor.

Ligde fırtına gibi esen takımların başarısını da ne yazık ki yerli futbolcular değil, yabancılar oyuncular sağlıyor. Dört büyükler dahil tüm takımlarda adeta işgal altında..! BB Erzurumspor’da da durum çok farklı değil. Netice itibariyle, takımların adından başka herşeyleri yabancı olmuş durumda. Ülkemizde, et, süt, saman, hayvancılık, tarım derken sporda da herşeyimiz ithal..! Garip olan; her fırsatta herkesin yerli malından bahsettiği şu günlerde..!

Erzurumluluğu, dadaşlığı kimseye bırakmayan tuzu kuru hali vakti yerinde, ülkemizde söz sahibi olan Erzurumlular, süper ligde nefeslenmeye çalışan BB Erzurumspor kulübüne kol kanat germediği sürece görünen o ki takım, sezon sonunda bir alt lige düşen üç takımdan birisi olacak. Ve takıma gönül veren milyonlarca Erzurumlunun hafta sonu keyfi de büyük bir hüsranla sonuçlanacak.

Demem o ki; taşıma suyla değirmen dönmeyeceği gibi, el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.