Seçim sonucu ne olur bilinmez, bunu bugünden kestirmek mümkün değil. Lakin bir önceki seçim neticesine bakarak bir değerlendirmede bulunacak olursak görünen odur ki AK Parti, Mehmet Sekmen'le yeniden gelecek. Bu da, AK Parti'nin Erzurum büyükşehirdeki dördüncü dönemi demektir.

(Ne yazık ki ilk iki dönemi, bu şehir adına koskocaman bir kayıptır)

Şu gerçeğin altını peşinen çizelim: Erzurum, kalkınma yolunda hızla ilerleyen şehirler kervanında hiç de istenilen hızda gitmiyor, bilakis vaktiyle aynı ligde gösterilen şehirlerden bi hayli geriye düşmüş durumda.

Bu sonuç, elbette ki bu şehrin değişmez bir yazgısı değildir.

Erzurum'un da kaderi değişir ve Erzurum da yükselen şehirler kategorisine pekala girebilir.

Bunun için yapılması gereken yegane şey: Bu şehrin bir röntgeninin çekilmesi, ardından da doğru teşhis konulup doğru tedavi uygulanmasıdır.

Bu çerçevede elbette ki büyükşehir belediyesi meselenin sıklet noktasıdır ve gayet doğaldır ki, Erzurum kalkınacaksa, bunu belediyeden bağımsız biçimde yapamayacağıdır.

Sekmen ikinci defa belediye başkan adayı oldu. Eğer ikinci kez seçimi kazanırsa Mehmet Sekmen için bu defa çok farklı bir belediyecilik dönemi başlamalıdır.

Büyükşehir, artık kaldırım ve sokak yapan bir belediye olmaktan çıkıp, bu şehrin top yekun kalkınmasını hedefleyen ve bu uğurda öncü olan bir yapıya dönüşmeli...

Mehmet Sekmen'de bu istidat ve birikim mevcut...

Aksi olsaydı Tayyip Bey ikinci kez aday gösterir miydi?

Erzurum, içerisinden çıkılmaz sorunların yumağı bir şehir değil. Erzurum, iyi bir lider ve çalışkan bir önder öncülüğünde bir kaç yılda üzerindeki ölü toprağından kurtulabilecek potansiyele sahip... Yeter ki herkes aynı hedef doğru yönelsin ve herkes aynı inancı korusun...

Şayet Mehmet Sekmen ikinci defa seçimi kazanır ve belediyede kaldığı yerden devam etme imkanı bulursa, bendenizin inancı şudur: Erzurum yeni bir ivme yakalayacak ve Erzurum önümüzdeki beş yıl içinde belki de elli yıllık sorunlarını aşmayı başaracak.

Umutsuzluğun iman zayıflığından olduğuna inanan biri olarak diyorum ki, karamsar olmaya gerek yok, ümidimizi de inancımızı da taze tutalım, zira; Erzurum'un geleceği pek bi parlaktır.

Palandöken'deki habere bakar mısınız, Mehmet Sekmen bu şehrin artık mahzun değil mamur olacağını, bunun için de beş yıl boyunca amansız bir mücadele vereceklerini söylüyor.

Bu, ümit var olmamız için yetmez mi?

Sekmen'li ilk beş yılda hiç bir sorun olmadı, ya da Sekmen ilk beş yılda her şeyi dört dörtlük yaptı, diyen biri varsa ben onun izanına da aklına da şaşarım. Tabi ki Sekmen'li ilk beş yılda iyi ve güzel işlerin yanı sıra yanlışlar da kötü işler de yapıldı.

Zannediyorum ki bunu Sekmen'in kendisi de kabul etmektedir.

Fakat değil midir ki artık yepyeni ve bembeyaz bir sayfa açılıyor.

Bu yeni ve beyaz sayfa, aynı zamanda bu şehrin geleceğinin çizileceği yol haritasıyla süslüdür. İnşallah yanılmam, öyle inanıyorum ki Sekmen, bu ikinci dönemde seçimi alırsa eğer, bu şehre dair yepyeni bir gelecek inşa edecektir.

Sevgili dostlar; Erzurum, esasında çok devasa sorunları olan bir şehir değil. Erzurum, küçük ama binlerce sorunla boğuşan ve enerjisini bu uğurda tüketen bir şehirdir. Ne vakit, o küçük ama çok sayıda olan sorunu masaya yatırmayı başarırsak işte o zaman kalkınma yolunda ilk hamleyi yapmış sayılırız.

Sekmen yeniden seçimi kazanırsa, kendisini büyükşehir belediye başkanı olarak görmekle birlikte, aynı zamanda bu şehrin yeniden inşası için bir mimar olarak görmek zorundadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.