2016 yılından beri Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan Ercan Yıldız Sinop’a atandı. Geçen iki yıl içinde il genelinde eğitim gerilerken sayın Milli Eğitim Müdürümüzün ciddi çalışmalarına da rastlanmadı. Bu durum eğitimdeki sıkıntıların derinleşmesine, eğitimin gerilemesine sebep oldu.

Milli Eğitim’de başlayan bürokrat değişimi İstanbul ve Ankara’dan sonra diğer kentlerde devam ediyor. Bu kervana Mayıs 2016’da Kayseri Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaparken Erzurum’a atanan Ercan Yıldız yine sürpriz bir şekilde Sinop’a atandı. Yıldız’ın önümüzdeki günlerde Sinop’a gideceği öğrenilirken aynı zamanda başarısız bir yönetim sergileyen müdürün atanması şaşkınlık yarattı.

Erzurum'daki eğitimin son yıllarda sürekli kan kaybetmesinde elbette yönetimlerin ve alınan kararların etkili olduğu bilinmektedir. Maddi anlamda okullaşma tamamlanırken bina sorunları giderilirken, öğretmen açığı olmamasına rağmen bu irtifa kaybedişin sebeplerinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ciddi anlamda araştırılıp çözüm üretilmesi gerekirken bu alanda böyle bir çalışmanın yapılmaması Erzurum'a son yıllarda atanan müdürlerin şehrin sosyoekonomik, sosyokültürel yapısını tanımamasından kaynaklandığı tahmin edilmektedir.

Önümüzdeki günlerde şehrimizden ayrılacak olan sayın yıldızın yerine En az 20 yıl ve üzerinde Erzurum'da çalışmış, şehrin tüm il ve ilçelerini bilen, sosyal, kültürel ve eğitim sorunlarını yakinen bilen ve bu sorunlara çare üretebilecek, vizyonu ve misyonu yanında yetenekleri de fevkalade iyi olan enerjik bir müdürün gelmesi en içten arzularım arasındadır. Kaybedilen irtifanın terse çevrilmesi ancak böyle çalışkan bir müdür ve ekibiyle olacağı aşikardır.

Tekraren ifade edeyim ki görüşüp konuşup dertlerini dinleme fırsatı bulduğum herkes özellikle öğrenci velileri başta olmak üzere vatandaşlar Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Erzurum’u tanıyan, Erzurum Milli Eğitim Camiasını yakından bilen, Erzurum kamuoyu tarafından tanınan, öz geçmişi eğitimde başarıları olan, camianın içerisinde, pratik düşünen, okulları tanıyan, idarecileri sadece isim olarak değil bir çoğunu şahsen tanıyan, eğitim sistemini bilen bir kişinin atanmasını canı gönülden beklemeleri aslında şehir adına bir kazanç olacaktır.

Erzurum da ilk, orta ve liselerdeki toplam öğrenci sayısı 180.000'lerden 160.000'lere düşmesi, buna karşılık eğirim seviyemizin iller sıralamasında 70'lere yaklaşması şehir adına üzülecek bir durum olmasına karşılık, alınması gereken tedbirlerinde alınmamış olması kanaatimce işin acı bir tarafını sergilemektedir.

Yeni Milli Eğitim Müdürü umarım ciddi bir çalışma yaparak şehrimizi stajyer ve tecrübesiz öğretmenlerin tecrübe kazanıp gittiği bir yer olmaktan çıkarıp bu öğretmenlerimizin şehrimizde kalmalarını sağlayarak öğrenci yetiştirmeleri konusunda gerekenleri yapmalıdır.

Köyler, ilçeler ve şehir merkezindeki eğitim çalışmalarını organize biçimde sağlayarak eğitim, öğretim, disiplin, erdem, ahlak, vatan ve millet kavramlarını içselleştirecek bir çalışma içine girmesi gerekmektedir. Tabi bunu da ancak özverili, şehri iyi tanıyan ithal olmayan bir ekip başarabilir. Onun için şehre bir Milli Eğitim Müdürü atansında ne olursa olsun anlayışından öte yukarıda saydığım 65 sıralardaki eğitim seviyemizi ilk 30'lara taşıyacak gönüllülerin olması benim en büyük arzum ve isteğimdir.

Şimdiden atanacak müdüre ve eğitim camiasına başarılar diliyorum. Umarım etkili ve yetkililer böyle bir arayış içinde olurlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.